Karlo Anćeloti: Real Madrid može se nositi bez Belingema u utakmici protiv Lajpciga

Karlo Anćeloti: Real Madrid može se nositi bez Belingema u utakmici protiv Lajpciga

Karlo Anćeloti, trener Real Madrida, izjavio je da Real Madrid već dokazao da može da se nosi bez povređenog Džuda Belingema, koji će propustiti naredni meč Lige šampiona protiv Lajpciga.

Belingem je zadobio povredu levog skočnog zgloba na prethodnoj utakmici španske lige, čime je oslabio sredinu terena madridskog tima. Ipak, Anćeloti ističe da su Madriđani pobedili u svih četiri utakmice koje su igrali bez Belingema, dodajući da je ovo prilika za ostale igrače da pokažu svoj kvalitet i motivaciju.

Očekuje se da će Brahim Diaz zauzeti Belingemovo mesto u veznom redu, uz Tonija Kroosa, Federika Valverdea i Eduarda Kamavingea. U napadu će biti Vinicius Junior i Rodrigo.

Golman Lajpciga, Peter Gulacsi, ističe da i pored odsustva Belingema, Real Madrid ima jak napadni potencijal, te da se ne sme zanemariti individualni kvalitet igrača poput Viniciusa Juniora i Rodriga.

Pored povrede Belingema, Real Madrid se suočava i sa odsustvom nekoliko centralnih defanzivaca, uključujući Davida Alabu, Edera Militaa i Antonija Rudigera. Takođe, autobus tima je učestvovao u manjoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, što je dodatni izazov za ekipu.

Unatoč izazovima, Real Madrid ima pet bodova prednosti u španskoj ligi i ostvario je uspeh u poslednjih pet prvenstvenih mečeva. Kroos je takođe izrazio nesigurnost u vezi sa svojim učešćem na Evropskom prvenstvu, ističući da će odluku doneti u skorijoj budućnosti.