Karlo Anćeloti postao trener sa najviše nastupa u Ligi šampiona

Karlo Anćeloti postao trener sa najviše nastupa u Ligi šampiona

Karlo Anćeloti, šezdesetčetvorogodišnji italijanski trener, postigao je još jedan istorijski uspeh u svojoj bogatoj karijeri, oborivši rekord po broju nastupa kao trener u Ligi šampiona. Njegov 200. nastup dogodio se u utorak kada je Real Madrid ugostio Mančester Siti u prvoj utakmici četvrtfinala ovog prestižnog takmičenja.

Ovaj iskusni trener takođe drži rekord po broju osvojenih titula (četiri) i pobeda (114) u Ligi šampiona. Sa 59 utakmica na klupi Real Madrida, Anćeloti je sada u svojoj 21. sezoni u ovom takmičenju.

Od svoje četiri titule, dve su osvojene sa Real Madridom, 2014. i 2022. godine, dok su preostale dve stigle sa Milanom 2003. i 2007. godine.

U meču protiv Mančester Sitija, Anćeloti je vodio Real Madrid ka još jednom izazovu u Ligi šampiona, demonstrirajući svoje bogato iskustvo i stručnost na evropskoj sceni.

Sa druge strane, trener Mančester Sitija, Pep Gvardiola, takođe je ušao u ovaj meč sa impresivnim rekordom od 109 pobeda u 167 nastupa u Ligi šampiona, što ga čini drugim trenerom sa najviše pobeda u ovom takmičenju.