Alkaras: Želim da uzmem Novaku broj 1

Alkaras: Želim da uzmem Novaku broj 1

Karlos Alkaras će ove nedelje prvi put igrati u Kini. Španac je prvi nosilac na seriji 500 u Pekingu a na startu se sastaje sa Nemcem Hanfmanom, 53. na svetu.

– Spreman sam za debi – istakao je Alkaras koji je uzeo kraći odmor posle Ju-Es opena.- Trenirao sam kod kuće pre dolaska ovde, tako da je sve kako treba. Već sam trenirao i na Centralnom terenu, kako bih vide kakva je podloga.

Karlos je posle polufinalnog poraza na Flašing Medouzu izgubio prvo mesto na ATP listi, još ima šanse da se do kraja godine vrati na tu poziciju, ali da bi to postigao, mora mnogo da pobeđuje. Đoković ima veliku prednost od 3.260 poena, ali mnogo brani do kraja godine i igra na manje turnira.

– Sigurno je da je broj 1 moj cilj, više puta sam rekao da Novak i ja imamo jednu veoma lepu bitku za prvu poziciju. On je fenomenalno odigrao proteklu američku turneju. Đoković je prvi i da bih se vratio na vrh, moraću da igram sa ekstra motivacijom. To imam na umu svaki put kada izađem na trening, na to mislim na svakom turniru – objašnjava Španac.

Za razliku od Đokovića koji je više puta istakao da mu broj 1 više nije prioritet, sa Alkarasom je drugačija situacija.

– Meni je prvo mesto jedan od glavnih ciljeva, zato ću i igrati velike turnire sa namerom da igram što bolje i osvojim ih – ističe a to je i logično. On ima samo 20 godina i mnogo neostvarenih ambicija, za razliku od srpskog asa koji je postigao sve što je želeo.

Iako nije odbranio titulu u Njujorku, iako je u 2023. osvojio samo jedan gren slem trofer – doduše na Vimbldonu – iako je na Rolan Garosu doživeo težak poraz od Đokovića a na Australijskom openu nije ni igrao, Španac ne skida osmen sa lica.

– Zadovoljan sam rezultatima u 2023, bar do sada. Zadovoljan sam i kvalitetom moje igre. Sezona još nije gotova, tako da očekujem uspešan završetak.

Kada je u pitanju sledeća godina, Alkaras ne krije ambicije.

– Želim da igram na sva četiri gren slema, nadam se da ću bar ponoviti rezultate iz ove godine.