Đoković spasao 4 set lopte, pa „odsprintao“ u polufinale

Đoković spasao 4 set lopte, pa „odsprintao“ u polufinale

Kada se kiša zaustavila, a Tomas Mahač dovršio posao protiv Aleksa Mikelsena, na (neravni) glavni teren u Ženevi izašli su Novak Đoković i Talon Grikspor.

Četiri šanse, od čega tri u nizu imao je Holanđanin da povede u setovima, dok se neočekivani prvi nosilac borio sa servisom, ali je Đoković nekako našao put od 4:5 i 0:40 do vođstva u setovima.

Od tog trenutka, postojao je samo jedan teniser na terenu: 7:5, 6:1!

Đoković, od danas zvanično najstariji učesnik polufinala turnira u Ženevi sa 37 godina i jednim danom, u borbi za finale sastaće se sa čeških teniserom Mahačom, koji će u petak prvi put u karijeri nastupiti među četiri najbolja na nekom ATP turniru.

Nagrada za šampiona u jednom od najlepših gradova Evrope ove godine iznosi 88.125 evra.

Ovo je bio četvrti duel srpskog i holandskog tenisera. U prethodna tri Grispor je osvojio jedan set.

Novak je sporo počeo meč po hladnom i vetrovitom terenu, nije bio blizu da oduzme servis 27-godišnjaku iz Harlema sve dok se nije susreo sa tri vezane set lopte. Malo po malo, koristeći očiglednu tremu rivala, Đoković je stigao do „đusa“, potom spasao još jednu set loptu, izjednačio na 5:5 i u narednom gemu prepoznatljivim ritern udarcima dokusurio uzdrmanog Grikspora.

Ispostavilo se da se Holanđanin do kraja meča nije oporavio od šanse kakvu možda ni sam nije očekivao. Naredni gem osvojio je posle više od pola sata, u trenutku kada je na semaforu pisalo 4:0.

Treba reći i da nije samo Grikspor pao, već je i Đoković zaigrao daleko bolje računajući od pomenutog desetog gema prvog seta. Prvi servis je počeo da „ulazi“, namestio je i ritern i na kraju zadovoljno pozdravio publiku koja je ostala na stadionu uprkos kiši i hladnom vremenu.Rezultati četvrtfinala:

Mikelsen – Mahač 3:6, 7:6 (2:7)

Đoković – Grikspor 7:5, 6:1 Ševčenkog – Koboli u toku Baez – Rud u toku