Svitolina: Đoković ima pravo da slobodno govori o Kosovu

Svitolina: Đoković ima pravo da slobodno govori o Kosovu

Ukrajinka Elina Svitolina stala je u odbranu svog kolegu tenisera Novaka Đokovića, koji je izazvao potres zbog izjave o Kosovu, rekavši da u slobodnom svetu treba da ima pravo da iznese svoje mišljenje.

Ukrajinska 28-godišnjakinja, koja je pozvala da se svim ruskim i beloruskim teniserima zabrani međunarodna takmičenja zbog invazije Moskve na njenu zemlju 2022. godine, rekla je da bi 22-struki pobednik grend slem turnira Đoković mogao da kaže šta misli.

„Pa, mi živimo u slobodnom svetu, pa zašto ne reći svoje mišljenje o nečemu“, rekla je Svitolina posle pobede u drugom kolu Otvorenog prvenstva Francuske.

„Osećam se kao da ako se zalažete za nešto, mislite da je to način, trebalo bi da kažete. Mislim, ako sa prijateljem sedite, razgovarate, vi ćete reći svoje mišljenje, on će reći svoje. mišljenje. Pa zašto ne?“

Đoković je u ponedeljak napisao izjavu „Kosovo je srce Srbije“ na objektivu kamere posle pobede u prvom krugu, istog dana kada je 30 mirovnih trupa NATO-a povređeno u sukobima sa srpskim demonstrantima u kosovskom gradu Zvečan – gde je Đokovićev otac odrastao.