Đoković će propustiti Majami Open zbog vakcinalnog statusa

Đoković će propustiti Majami Open zbog vakcinalnog statusa

Novak Đoković će propustiti Majami open sledeće nedelje pošto je Srbinu odbijeno izuzeće koje bi mu omogućilo da uđe u SAD uprkos tome što nije vakcinisan protiv COVID-19, izjavio je u petak direktor turnira Džejms Blejk.

„Pokušali smo da obezbedimo Novaku Đokoviću da dobije izuzeće, ali to nije uspelo“, rekao je Blejk za Tennis Channel.

„Očigledno je da smo jedan od vodećih turnira na svetu, voleli bismo da imamo najbolje igrače koji mogu da igraju. Uradili smo sve što smo mogli. Pokušali smo da razgovaramo sa vladom, ali to je van naših ruku. “

Guverner Floride Ron DeSantis i dva američka senatora bili su među onima koji su pozvali Bajdenovu administraciju da dozvoli prvom igraču sveta Đokoviću da uđe u SAD i da se takmiči na turniru koji je osvojio šest puta.

Đoković, 35, takođe propušta tekući Masters turnir u Indijan Velsu u Kaliforniji zbog nemogućnosti da obezbedi izuzeće.

SAD trenutno zabranjuju nevakcinisanim strancima ulazak u zemlju, što je politika za koju se očekuje da će biti ukinuta kada vlada okonča svoje proglašenje vanrednog stanja zbog COVID-19 11.

Đoković, koji je propustio prošlogodišnje Otvoreno prvenstvo Australije nakon što je deportovan iz te zemlje zbog statusa vakcinacije, rekao je da bi pre preskočio grend slemove nego da se vakciniše protiv virusa Kovid.

Osvojio je svoj rekordni 22. grend slem na Australijan openu u januaru. On nije igrao na Indijan Velsu ili na Majami openu – koji zajedno čine „Sunshine Double“ – od 2019. godine.

Predstavnik Đokovića rekao je da igrač neće više komentarisati svoje odsustvo sa turnira u Majamiju, i da planira da se vrati na turneju na turniru na šljaci u Monte Karlu koji počinje 9. aprila.

Đoković će potom nastaviti pripreme za Otvoreno prvenstvo Francuske u maju igrajući na Otvorenom prvenstvu Srpske u Banjaluci, BiH.