Oduzimanje 10 bodova Juventusu konačna kazna

Oduzimanje 10 bodova Juventusu konačna kazna

Čelnici Juventusa su na saslušanju u Fudbalskom savezu Italije priznali da je klub lažirao kapitalne dobitke, pa je uz kaznu oduzimanja 10 bodova, „stara dama“ dodatno kažnjena sa 700.000 evra, što je konačan epilog celog slučaja, jer žalbi više neće biti.

Juventusu su oduzeta četiri boda zbog nečasnih radnji bivšeg sportskog direktora Fabija Paratićija, tri zbog nekadašnjeg predsednika Andree Anjelija, dva zbog bivšeg direktora Mauricija Arivabenea i jedan zbog nekadašnjeg sportskog direktora Federika Kerubinija.

Bivši predsednik kluba Andrea Anjeli je na ročištu odbio da prizna sve što mu se stavlja na teret, te će se suočiti sa odvojenim suđenjem 15. juna.

Juventus je trenutno sedmi u Seriji A i po tom plasmanu je osigurao plej-of za Ligu konferencije, ali teoretski ima šansu da u poslednjem kolu izbori Ligu Evrope.

Klub trenutno nije pod istragom Uefe i ako se odrekne Superlige, verovatno neće snositi nikakvu kaznu za sledeću sezonu, odnosno neće biti izbačen iz takmičenja pod okriljem evropske kuće fudbala.