Odbojkaši Srbije poraženi od SAD, ali Olimpijske igre nisu nedostižan cilj

Odbojkaši Srbije poraženi od SAD, ali Olimpijske igre nisu nedostižan cilj

Odbojkaši Srbije poraženi su od selekcije Sjedinjenih Američkih Država 3:0, po setovima 25:19, 25:18, 25:17. Ovim porazom Srbija je izgubila i matematičku šansu da se plasira na Olimpijske igre kroz kvalifikacion turnir u Japanu. Olimpijsku vizu Srbija će tražiti kroz Ligu nacija i krajnji raspored selekcija na FIVB rang listi.

Srbija je protiv reprezentacije Sjedinjenih Država bila potpuno dezorijentisana i neorganizovana u svim segmentima igre. 

Pored manjkavosti u igri, odbojkaši Srbije nisu pokazali veru u trijumf protiv Amerikanaca. Što se najbolje moglo uočavalo nakon proslavljanja poena. Ni u jednom trenutku izabranici selektora Kolakovića nisu pokazali želju za nadmetanjem sa protivnikom, bez obzira na razliku u kvalitetu igrača.

Intenzitet igre u redovima Srbije je opadao kako se meč bližio kraju, što najbolje pokazuje krajnji rezultat po setovima. S druge strane, Amerikanci su rutinski stigli do konačne pobede, bez velikih poteškoća. Servisima su pomerali prijem Srbije i nisu dozvoljavali kontranapade koji bi mogli da ih ugroze.

Pored snažnih početnih udaraca Amerikanci su bili nazaustavljivi i prilikom smečeva, dok blok Srbije nije bio na viskom nivou.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Miran Kujundžić sa 12 poena, a jedan manje je imao Aleksandar Atanasijević. Kod Amerikanaca najbolji su bili Defalko, Džendrik, Anderson i Holt.

Srbija 8. oktobra od 9.00 igra poslednji meč u Tokiju protiv Slovenije.