Lajpcig zadržao Kup Nemačke pobedom od 2-0 nad Frankfurtom

Lajpcig zadržao Kup Nemačke pobedom od 2-0 nad Frankfurtom

RB Lajpcig je osvojio uzastopne titule Kupa Nemačke pobedom od 2:0 nad Ajntrahtom iz Frankfurta u finalu na Olimpijskom stadionu u Berlinu u subotu, a Kristofer Nkunku je postigao jedan gol u drugom poluvremenu i asistirao Dominiku Soboslaju za drugi, prenosi Rojters.

Posle zabavnog, ali izjednačenog prvog poluvremena, u kojem je Timo Verner iz Lajpciga odbacio veličanstvenu ranu šansu, Frankfurt je izgledao kao na vrhu, ali su bili zaprepašćeni kada je Nkunkuov udarac u 71. minutu odbio Evan Ndicka.

Lajpcig je čvrsto vratio zamah, a Nkunku je ubacio nisku loptu za neobeleženog Šoboslaija, koji je mirno finiširao dalji ugao sa pet minuta preostalih da zapečati pobedu.

Lajpcig je pratio trećeplasirani u Bundesligi sa drugim velikim trofejem u isto toliko sezona. Trener rođen u Lajpcigu Marko Rouz osvojio je svoje prvo srebro kao menadžer u Nemačkoj.

Međutim, poslednja utakmica Olivera Glasnera na čelu sa Frankfurtom bila je jedna za zaborav, pošto je njegova neinspirisana ekipa retko pretila Lajpcigu.

Najbolja prilika u prvom poluvremenu pripala je Verneru u četvrtom minutu, ali je napadač mogao samo da ukroti golmana Kevina Trapa nakon što ga je Soboslai namestio nakon brzog kontranapada.

Fudbaler Frankfurta Randal Kolo Muani pogodio je bočnu mrežu iz tesnog ugla i Nkunku je primorao Tutu u poslednji blok, ali su se oba tima borila da pronađu čiste šanse u zatvorenom prvom poluvremenu.

Frankfurt se popravio nakon prekida i Mario Gotze je ubacio Kolo Muanija na gol pre nego što je voleo udario pravo na Janisa Blasviča, ali je Lajpcig uhvatio uvod u nizu igre.

Nkunku je presekao nekoliko defanzivaca Frankfurta i šutirao sa ivice šesnaesterca, a njegov napor je doneo dva skretanja pre nego što je završio u mreži. Zatim je postao provajder za Soboslaija da bi rezultat stavio van sumnje.

Rezultat je značio da se Bajer iz Leverkuzena, koji je završio na šestom mestu u Bundesligi, ponovo plasirao u Ligu Evrope nakon plasmana u polufinale ove sezone.

Frankfurt, koji je prošle godine osvojio Ligu Evrope, kvalifikovao bi se pobedom u Kupu Nemačke, ali će morati da se zadovolji trećeligašom Lige Evrope konferencija.