Đoković ulazi u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske

Đoković ulazi u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske

Novak Đoković se kratko mučio pre nego što je u sredu savladao mađarskog igrača Martona Fučoviča sa 7-6(2) 6-0 6-3 i plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske.

Treći teniser sveta, koji je izazvao kontroverzu pisanjem „Kosovo je srce Srbije“ na objektivu fotoaparata ranije ove nedelje, preživeo je visokooktanski završetak prvog seta kako bi se plasirao u okršaj sa 29. nosiocem Špancem Alejandrom Davidovičem Fokinom.

„Hvala svima na podršci i prisustvu. Nadam se da ste se večeras zabavili posebno u prvom setu – ja, nešto manje“, rekao je Đoković na terenu.

„Nisam bio iznenađen, poznajem ga jako dobro, on može da igra na veoma visokom nivou na svim podlogama. Tada sam odigrao svoju najbolju partiju. Veoma sam zadovoljan zbog toga.“

Pod svetlima terena Filipa Šatrijea, Đoković je, koji se nadmeće za rekordnu 23. Grend slem titulu u singlu za muškarce i treći Kup musketara, izašao sa svim oružjem protiv 83. igrača sveta Fučovića.

Đoković je poveo sa 3-0 pre nego što je njegov protivnik pronašao svoj ritam i postavio tri brejk lopte pri 4-2.

Đoković ih je spasao, ali Fucsovićs se vratio na nivo za 5-5.

Đoković je u prvom gemu drugog seta slomio servis svog protivnika i nije se osvrnuo, krstareći do pobede uprkos još dva brejka.

Đoković je potpisao objektiv kamere, izbegavajući još jednu političku poruku.

„Grand slem bez drame, mislim da to ne može da se desi za mene. Pretpostavljam da i mene to pokreće“, rekao je on na konferenciji za novinare.