Muhova preorketom u odlučujućem setu do finala Rolan Garosa

Muhova preorketom u odlučujućem setu do finala Rolan Garosa

Češka teniserka Karolina Muhova plasirala se u finale Rolan Garosa pošto je pobedila Beloruskinju Arinu Sabalenku 2:1 (7:6, 6:7, 7:5) posle tri sata i 17 minuta igre.

Prvi set je obilovao preokretima, kod vođstva 5:4 Muhova je servirala za set, ali je Sabalenka preokrenula na 6:5, da bi zatim ipak taj-brejk odlučivao. U njemu se bolje snašla Čehinja, iskoristila je prvu set loptu i povela 1:0.

Muhova je na startu drugog seta napravila brejk i povela 2:0, ali je Beloruskinja uzvratila, zatim su opet obe teniserke razmenile po brejk, pa je ponovo odluka pala u taj-brejku. Ovog puta je bolja bila Sabalenka, koja je iskoristila drugu set loptu za izjednačenje.

U trećem setu viđena je velika drama. Sabalenka je igrala mnogo bolje, vodila 5:2, zatim je imala i meč loptu, ali je nije iskoristila, posle čega je naglo pala u igri. To je Muhova iskoristila na najbolji mogući način, osvojila pet gemova u nizu, iskoristila prvu meč loptu i stigla do prvog grend slem finala u karijeri. 

Muhova će se za prvi grend slem pehar u karijeri boriti u subotu u finalu protiv pobednice meča Iga Švjontek – Beatriz Hadad Maja.