Monako propušta priliku za drugo mesto u francuskoj ligi nakon poraza od Tuluza

Monako propušta priliku za drugo mesto u francuskoj ligi nakon poraza od Tuluza

Monako je propustio šansu da se popne na drugo mesto u francuskoj ligi nakon što je u nedelju izgubio kod kuće sa 2-1 od Tuluza.

Pobeda bi Monaku donela dva boda više od Nice na drugom mestu, ali umesto toga Monako ostaje na četvrtom mestu. Ovaj rezultat otvara prostor za Brest da se popne na drugo mesto pobedivši Marsej kasnije u nedelju.

Monako je pao iza Tuluza nakon slobodnog udarca sa desne strane kapitena Tuluza Vinsenta Sijera sa 30 metara malo pre poluvremena na Stade Louis II.

Iako je Maghnes Akliouche izjednačio nekoliko trenutaka nakon prekida, nakon greške odbrane Tuluza, centralni odbrambeni igrač Logan Costa ponovo je doveo goste u vodstvo u 70. nakon kornera.

U drugim utakmicama, Lens je osvojio bod protiv Remsa, dok je Ren pobedio Klermon. Mohamed Bamba je sa dva gola pomogao Renovoj pobedi, dok je Lorijen ostvario važnu pobedu protiv Strazbura rezultatom 3-1.

U subotu, Kilijan Mbape je postigao gol kada je PSG pobedio Nant sa 2-0, dok je nedavno najavljeni odlazak napadača izazvao veliko interesovanje u fudbalskom svetu.