Mesi se vraća u PSŽ početkom januara

Mesi se vraća u PSŽ početkom januara

Lionel Mesi će se vratiti u Pari Sen Žermen početkom januara, izjavio je u utorak menadžer kluba iz Lige 1 Kristof Galtije.

Argentinski napadač, sedmostruki osvajač Zlatne lopte, postigao je dva gola i odveo svoju zemlju do pobede nad Francuskom na penale u finalu Svetskog prvenstva pre devet dana.

35-godišnji Mesi će propustiti utakmicu domaće lige PSŽ-a protiv Strazbura u sredu i put u Lens u nedelju.

„On (Mesi) je morao da se vrati u Argentinu na proslave, prijeme i odlučili smo da neće biti do 1. januara“, rekao je Galtier novinarima.

„I tako će doći i pridružiti nam se, bilo 2. ili 3., da bi mogao da nastavi takmičenje sa nama, kada će imati između 13 i 14 dana oporavka.

Galtier je rekao da su se svi ostali igrači vratili prema rasporedu i da će biti dostupni za utakmicu u sredu, uključujući i francuskog napadača Kilijana Mbapea.

Galtier je umanjio sugestije o razdoru između Mesija i saigrača Mbapea posle Svetskog prvenstva.

„Nema razloga da se sve meša u vezi između Kilijana i Lea“, rekao je Galtier. „Kilijan ima veoma dobar stav pošto je izgubio Svetsko prvenstvo.

„Kada izgubite finale Svetskog prvenstva, imate razlog da budete veoma, veoma razočarani. Bio je veoma razočaran, ali znao je kako da nastavi dalje i da se ponaša, i imao je dosta klase da čestita Leu i to je veoma dobro za klub i za tim.“

PSŽ je objavio saopštenje u kojem se navodi da će Presnel Kimpembe nastaviti da se oporavlja od problema Ahilove tetive četiri nedelje, dok bi Nuno Mendeš mogao da nastavi sa treninzima za dve nedelje nakon što je zadobio povredu tetive na Svetskom prvenstvu.

PSŽ je na vrhu tabele sa 41 bodom posle 15 utakmica, pet iznad drugoplasiranog Lensa.