Međedović posle velike borbe izborio plasman na Rolan Garos

Međedović posle velike borbe izborio plasman na Rolan Garos

Srpski teniser Hamad Međedović nadigrao je Holanđanina Jespera de Jonga sa 2:1 (0:6, 6:2, 6:2) u trećem finalnom meču i izborio plasman u glavni žreb Rolan Garosa.

Srpski teniser je do pobede došao sjajnom igrom kojom je načinio rezultatski preokret i došao do pobede posle sat i 43 minuta igre.

Međedović nije baš najbolje ušao u meč sa Jesperaom de Jongom i trenutno 195. igraču na listi je dozvolio da osvoji prvi set bez izgubljenog gema.

Već na startu drugog seta Međedović se vraća u igru i osvaja prvi brejk da bi u samom finišu osvojio i drugi za potvrdu izjednačenja u setovima.

U odlučujućem setu razvila se ravnopravna borda samo na početku da bi srpski teniser ponovio brejkove na drugom i četvrtom servis gemu suparnika za konačnu pobedu i plasman u glavni žreb na Rolan Garosu.

Momak iz Novog Pazara se tako prvi put u karijeri plasirao u glavni žreb nekog grend slem turnira i pored Novaka Đokovića, Lasla Đerea, Miomira Kecmanovića, Dušana Lajovića i Filipa Krajinovića predstavljaće naš tenis u Parizu.