Mbape predvodi PSŽ do četvrtfinala Lige šampiona pobedom nad Real Sosijedadom

Mbape predvodi PSŽ do četvrtfinala Lige šampiona pobedom nad Real Sosijedadom

Kilijan Mbape bio je ključni igrač u pobedi Pari Sen Žermena nad Real Sosijedadom od 2-1 u drugom meču osmine finala Lige šampiona. Mbape je postigao oba gola za PSŽ, vodeći ih do ukupne pobede od 4-1 i plasmana u četvrtfinale.

Iako je Mbape već najavio svoj odlazak iz kluba nakon ove sezone, njegova izvanredna igra protiv Real Sosijedada pokazala je njegovu predanost timu do kraja. Ovom pobedom, PSŽ zadržava nade u osvajanje titule prvaka Evrope.

Mbape je postigao svoj prvi gol u 15. minutu prelepim udarcem izvan šesnaesterca, dok je drugi gol postigao u 56. minutu nakon sjajne akcije i pas Li Kang-ina.

Sa ovim golovima, Mbape je postao drugi najmlađi igrač koji je dostigao brojku od 45 golova u Ligi šampiona, iza Lionela Mesija. Sa 25 godina i 76 dana, Mbape ima 46 golova u ovom takmičenju.

Iako je Sosijedad uspeo da postigne gol preko Mikela Merina u 89. minutu, to nije bilo dovoljno da ugrozi PSŽ.

Ovo je bio prvi put da se Real Sosijedad takmičio u osmini finala Lige šampiona, ali je PSŽ bio prejak protivnik. Sosijedad je imao solidan početak sezone, ali je nedavno prošao kroz pad forme, što se odrazilo i na rezultate u Ligi šampiona.

U drugim mečevima osmine finala, Bajern Minhen je prošao dalje pobedom nad Lacijom sa ukupnim rezultatom 3-1.

Sosijedad je pokazao dobru igru tokom većeg dela prve utakmice protiv PSŽ-a, ali nije uspeo da se izbori sa snagom francuskog tima.