Mančester junajted odbacuje tvrdnju da prodaju Ronalda

Mančester junajted odbacuje tvrdnju da prodaju Ronalda

Klub je navodno rekao portugalskoj superzvezdi da neće biti premešten uoči nove fudbalske sezone u Premijer ligi.

Ikona Mančester junajteda Kristijano Ronaldo ne ide nikuda ovog leta nakon što je klub rekao portugalskom napadaču da on nije na prodaju, prema izveštajima.

Ronaldo se pridružio Junajtedu po drugi put u karijeri uoči prethodne sezone, u skorom roku od Juventusa.

Međutim, pošto su Crveni đavoli bili slabije u 2021/2022 i propustili kvalifikacije za Ligu šampiona, spekulisalo se da bi 37-godišnjak mogao da se preseli zbog navodnog interesovanja Čelsija, Bajerna iz Minhena i Pari Sen Žermena.

Međutim, prema ESPN-u, izvori bliski klubu tvrde da je Junajted rekao Ronaldu da „želi i očekuju“ da on ostane na Old Trafordu za predstojeću kampanju koju će voditi novi menadžer Erik ten Hag.

Izvori su takođe rekli da petostruki osvajač Zlatne lopte i petostruki kralj Lige šampiona Ronaldo želi da vidi preostale godine svoje karijere igrajući u elitnom klupskom takmičenju UEFA i sumnja u obim ambicija Junajteda bez velikih potpisa. za 2022/2023.

Ipak, Ten Hag računa na Ronalda u svom timu, a Holanđanin bivši vezista Ajaksa Frenkie de Jong mogao bi da stigne iz Barselone u ugovoru od 69 miliona funti (84 miliona dolara) već u četvrtak.

Junajtedova predsezonska kampanja počinje u ponedeljak, a veruje se da se Ten Hag i novi fudbalski direktor Junajteda Džon Murtou sada fokusiraju na brazilskog reprezentativca Antonija u Ajaksu kako bi pojačali napad.

Cena od 80 miliona evra (85 miliona dolara) koju je amsterdamska ekipa stavila na bivšeg krilnog igrača FK Sao Paulo predstavlja prepreku, ali ima više optimizma u vezi sa De Jongom za koga se kaže da je Junajted u „naprednim pregovorima“ da sleti.

Sve u redu, holandski plejmejker De Jong mogao bi da stigne pre nego što Junajted ode na predsezonsku turneju po Tajlandu i Australiji 8. jula.

Nakon što je potpisao dvogodišnji ugovor 2021. godine, Ronaldu je preostala još jedna sezona do sadašnjeg ugovora i predvodiće Portugal na Svetskom prvenstvu u novembru gde će se sastati sa Ganom, Urugvajem i Južnom Korejom u Grupi H.