Mančester junajted završio na 8. mestu u najgoroj sezoni Premijer lige ikad

Mančester junajted završio na 8. mestu u najgoroj sezoni Premijer lige ikad

Mančester junajted je pao na osmo mesto i završio kampanju sa negativnom gol razlikom uprkos tome što je pobedio Brajton sa 2:0 u gostima u poslednjoj utakmici u nedelju.

Diogo Dalot i Rasmus Hojlund bili su strelci za Junajted na Ameks stadionu, pošto je Junajted završio van mesta u evropskim kvalifikacijama.

Završetak na šestom ili sedmom mestu bi potvrdio plasman u Ligu Evrope, odnosno Ligu Konferencije Evrope, za Junajted, 20-strukog šampiona Engleske. Međutim, dva tima iznad Junajteda — Čelsi i Njukasl — pobedili su na drugom mestu u poslednjem kolu.

Junajted bi još uvek mogao da uđe u Ligu Evrope pobedivši Mančester Siti u subotu u FA kupu.

Bila je to najgora ligaška kampanja Junajteda od kada je došao na 13. mesto u staroj Prvoj ligi pod vođstvom Aleksa Fergusona 1990.

„Imamo najbolje navijače na svetu i mislim na ovo“, rekao je menadžer Junajteda Erik ten Hag, čiji je tim pretrpeo sezonu sa povredama. „Nikada nisam imao ovo iskustvo kada imate sezonu kao mi, što je daleko nedovoljno dobro, da su navijači uz nas.

„Oni su sa nama u lošoj sezoni iu lošim vremenima su tu. Mislim da i oni znaju zašto su tu loša vremena. Ali moramo da im vratimo i moramo da učinimo sve da im damo trofej sledeće nedelje – ali i za budućnost, moramo da budemo bolji.

Bio je to poslednji meč menadžera Brajtona Roberta De Zerbija koji je bio zadužen za svoj tim. U subotu je najavio da će se povući nakon utakmice u nedelju.

Dok je gradski rival Siti bio zauzet krunisanjem šampiona lige četvrtu sezonu zaredom bez presedana, Junajted je prevazišao loš rezultat u prvom poluvremenu kako bi izbegao postavljanje novog rekorda za najniži broj bodova u Premijer ligi.

Ipak, Ten Hagovi ljudi su ipak završili tešku kampanju, koja je donela 14 poraza u prvom rangu, sa gol razlikom od -1.

Hojlund, reprezentativac Danske, postigao je 16 golova u svojoj debitantskoj sezoni, uključujući 10 u ligi, nakon što je zaradio veliki novac iz Atalante. Ten Hag je rekao da se nada da će se broj povećati na stadionu Vembli u subotu.

„Uvek može biti bolje, ali ne zaboravite da je imao tri povrede ove sezone“, rekao je Ten Hag o doprinosu 21-godišnjeg Hojlunda.

„Ušao je sa povredom, promašio start, pa se povredio pre zime, pa se povredio posle zime. Dakle, svaki put kada je to pokvarilo njegov ritam i ako onda postignete 16 golova za prvu sezonu, u redu je. I nije gotovo, moramo da igramo finale FA kupa.

Nakon niza neuspeha u kondiciji u ovoj ekipi, Ten Hag veruje da sada ima glavobolju od pozitivne selekcije dok razmišlja o finalnoj postavi za kup.

Centar bek Lisandro Martinez je prvi put počeo od početka februara na južnoj obali, dok se Rafael Varan vratio u akciju kao zamena posle više od šest nedelja pauze.

„Rekao bih da menadžer i trenerski tim imaju problema sa luksuzom, što je dobro“, rekao je Ten Hag.