Mančester Siti siguran u polufinale FA kupa, Koventri pobedom iznenadio Vulverhempton

Mančester Siti siguran u polufinale FA kupa, Koventri pobedom iznenadio Vulverhempton

Mančester Siti i Koventri privlače pažnju nakon dramatičnog fudbalskog vikenda. Siti je osigurao mesto u polufinalu FA kupa, dok se Koventri probio do tog istog stadijuma prvi put od 1987. godine.

Siti je eliminisao Njukasl iz takmičenja pobedom od 2:0, uz dva gola Bernarda Silve. S druge strane, Koventri je zabeležio senzacionalnu pobedu nad Vulverhemptonom rezultatom 3:2, postigavši dva gola u poslednjim trenucima utakmice, uključujući gol za pobedu u 10. minutu nadoknade.

Ova pobeda donosi Koventriju drugi put u polufinale FA kupa u njihovoj istoriji, predstavljajući iznenađenje s obzirom na njihovu trenutnu poziciju u Čempionšipu. Tim iz centralne Engleske se suočavao s teškoćama i finansijskim izazovima, ali sada može da sanja o još jednom putovanju na stadion Vembli.

Ovi uspesi stavljaju fokus na menadžera Siti Pepa Gvardiolu i menadžera Koventrija Marka Robinsa. Gvardiola, rangiran visoko poput legendarnog Aleksa Fergusona, ima priliku da osvoji uzastopne trostruke krunisanje u Premijer ligi, Ligi šampiona i FA kupu. Sa druge strane, Robins, koji je Fergusona jednom spasio od otkaza, sada uživa u još jednom magičnom trenutku FA kupa sa Koventrijem.

Dok Siti i Koventri slave svoje uspehe, ostali klubovi nastavljaju borbu u Premijer ligi. Totenhem je doživeo neočekivani poraz od Fulama, dok je Barnli prekinuo niz bez pobeda pobedom nad Brentfordom. U međuvremenu, Luton i Notingem Forest su podelili bodove, a Forestu preti odbijanje bodova zbog finansijskih prekršaja.

Fudbalski svet je ponovo uzbudljiv, a ovi događaji samo dodaju gorivo vatrenom tempu sezone.