Majami nastavio seriju pobeda nad Bostonom, na korak od velikog finala

Majami nastavio seriju pobeda nad Bostonom, na korak od velikog finala

Košarkaši Majamija ubedljivo su nadigrali Boston sa 128:102 i na svom terenu u trećoj utakmici finalne serije Istoka. Hit je tako došao na samo jednu pobedu do plasmana u veliko finale, a za to će imati šansu već u narednoj utakmici u noći između utoraka i srede.

Od samog starta meča tim Majamija je preuzeo inicijativu i potom uvećavao vođstvo do ubedljive pobede, a Boston nije uspevao ni da razliku spusti ispod deset poena.

Pobednički tim je predvodio Gejb Vinsent, koji je sa postignutih 29 poena postavio rekord karijere, a odlično su ga pratili Dankan Robinson sa 22 poena, Kejleb Martin sa 18 i Džimi Batler sa 16 poena. Bem Adebajo dodao je 13 poena, a šansu je dobio i mladi srpski košarkaš Nikola Jović, koji je za pet minuta dao dva poena i dodao tri skoka.

Najefikasniji u timu Bostona bio je Džejson Tejtum sa 14 poena, Džejlen Braun ubacio je 12, koliko su imali i Grent Vilijams i Pejton Pričard.

Trećom pobedom Majami je stekao čak četiri šanse da u narednim mečevima pobedom obezbedi plasman u veliko finale NBA lige, a prvi pokušaj imaće u narednoj utakmici na svom terenu u noći između utorka i srede.