Luka Dončić ostvario 10. tripl-dabl u sezoni i predvodio Dalas Maverikse do pobede nad Vašington Vizardsima

Luka Dončić ostvario 10. tripl-dabl u sezoni i predvodio Dalas Maverikse do pobede nad Vašington Vizardsima

U ponedeljak uveče, Luka Dončić je zabeležio svoj deseti tripl-dabl u sezoni uprkos kratkom izostanku zbog povrede, dok je pomogao Dalas Maveriksima da ostvare pobedu od 112-104 nad Vašington Vizardsima.

Dončić je završio utakmicu sa impresivnim učinkom od 26 poena, 15 asistencija i 11 skokova. Iako je propustio pet minuta akcije u četvrtoj četvrtini zbog incidenta tokom napada, vratio se na teren i odigrao ključnu ulogu u preokretu rezultata.

Kajri Irving takođe je bio sjajan za Maverikse sa 26 poena, dok je Danijel Gaford, nedavno pristigao iz Vašingtona, postigao 16 poena i ostvario karijerni rekord sa 17 skokova.

Na strani Vizardsa, Deni Avdija je postigao 25 poena, takođe ostvarivši rekord u karijeri, dok je Kajl Kuzma dodao 23 poena. Ipak, to nije bilo dovoljno da se zaustavi serija poraza Vašingtona koja sada iznosi sedam uzastopnih poraza.

Dalas je pokazao izuzetnu sposobnost preokreta u četvrtoj četvrtini, nadmašivši Vizardse sa 34-16 u tom periodu.

Ova pobeda donosi Maveriksima petu uzastopnu pobedu, čime su trenutno tim sa najboljim nizom pobeda u sezoni.

Maveriksi su odigrali bez nekoliko važnih igrača, uključujući startnog centra Dereka Lajvlija II i startnog beka Dantea Eksuma, ali su ipak uspeli da ostvare važnu pobedu.

Patrick Dumont, novi guverner Maveriksa nakon nedavne prodaje tima, prisustvovao je utakmici i uživao u pobedi svog tima.

Dalas Maveriksi će u sredu gostovati u San Antoniju, dok će Vašington Vizardsi igrati protiv Nju Orleans Pelikansa takođe u sredu.