Dalas Maveriksi se plasirali u drugu rundu plej-ofa pobedom nad Los Anđeles Klipersima

Dalas Maveriksi se plasirali u drugu rundu plej-ofa pobedom nad Los Anđeles Klipersima

Luka Dončić je predvodio Dalas Maverikse do pobede nad Los Anđeles Klipersima rezultatom 114:101, osiguravši plasman u drugu rundu plej-ofa. Dončić je imao 28 poena i 13 asistencija, dok je Kajri Irving postigao 28 od svojih 30 poena u drugom poluvremenu.

Dalas Maveriksi su pobedili Kliperse prvi put u tri pokušaja prvog kola u proteklih pet sezona i sada će se suočiti sa prvoplasiranim Oklahoma Siti Tanderom u polufinalu Zapadne konferencije.

Klipersi su igrali bez Kavija Leonarda, koji je propustio utakmicu zbog upale desnog kolena. Pol Džordž je imao 18 poena i 11 skokova za Kliperse, dok je Džejms Harden postigao 16 poena i 13 asistencija, ali je imao lošu šutersku noć.

Irving je bio ključni igrač za Maverikse, postigavši 28 poena u drugom poluvremenu i doprinoseći ključnim poenima u završnici utakmice.

Mavsi su dominirali trećom četvrtinom, nadmašivši Kliperse sa 35-20 i stekavši značajnu prednost koju Klipersi nisu uspeli ozbiljno ugroziti u poslednjim minutima.

Dončić, i pored problema sa bolešću i koleno, igrao je ključnu ulogu u pobedi, mada je imao težak šuterski učinak. Ipak, njegov doprinos slobodnim bacanjima i asistencijama bio je od vitalnog značaja za ekipu.

Osim Dončića i Irvinga, Norman Pauel je postigao 20 poena za Kliperse, dok je Ivica Zubac dodao 17 poena i 11 skokova.

Maksi Kleber iz Dalasa nije se vratio nakon povrede ramena u drugoj četvrtini. Kleber, čiji je šut za tri poena bio pojačanje za Dalas u seriji, nije bio u mogućnosti da se vrati na teren nakon povrede.