Liverpulova sezona tone: Poraz od Kristal Palasa donosi nove brige

Liverpulova sezona tone: Poraz od Kristal Palasa donosi nove brige

Liverpulova borba za titulu u Premijer ligi i uspeh u Ligi Evrope su dovedeni u pitanje nakon nedavnih razočaravajućih rezultata.

Poraz od Kristal Palasa na Enfildu rezultatom 1:0, samo tri dana nakon poraza od Atalante od 3:0 u četvrtfinalu Lige Evrope, predstavlja ozbiljan udarac za Redse.

Liverpul je doživeo prvi poraz u ligi na svom terenu u 28 mečeva, otkako je izgubio od oktobra 2022. godine. Iako su imali prilike, uključujući pogodak Mohameda Salaha koji je blokiran u poslednjim minutima, nisu uspeli da preokrenu rezultat.

Ovaj poraz ih je sada gurnuo na treće mesto u Premijer ligi, sa dva boda zaostatka za liderom Mančester Sitijem.

Liverpul je u poslednje vreme imao nekoliko razočaravajućih rezultata, uključujući poraz od Mančester Junajteda u FA kupu i remi sa istim rivalom u ligi. Trener Jirgen Klop izrazio je zabrinutost zbog otvorenosti njegovog tima i istakao da su nedavni loši rezultati možda ostavili posledice.

Ovo je još jedan udarac za Liverpul koji se nadao uspehu u više takmičenja, a sada će morati da se fokusira na popravljanje forme kako bi zadržao šanse za osvajanje titule u Premijer ligi i napredovanje u Ligi Evrope.