Mančester siti savladao Liverpul, Lids poražen od Arsenala

Mančester siti savladao Liverpul, Lids poražen od Arsenala

Mančester siti je savladao Liverpul sa 4-1 čak i bez gol mašine Erlinga Halanda u svojim redovima, ali je Arsenal napravio još jedan korak ka prvoj tituli u Premijer ligi u skoro 20 godina, pošto je pobedio Lids Junajted u subotu sa 4:1.

Dok se trka za titulu ubrzala nakon nastavka prve lige nakon međunarodne pauze, bitka za ispadanje postaje sve intrigantnija od nedelje kada je Lester Siti poslednja ekipa koja je pala među tri dole, piše Rojters.

U kasnom startu dana Čelsi je pao u donju polovinu tabele nakon što je izgubio 2-0 kod kuće od Aston Vile.

„Ono što možemo da kontrolišemo je ono što možemo da uradimo. Posle međunarodne pauze bilo je nekoliko nezgodnih situacija za rešavanje, ali su svi želeli da budu uključeni“, rekao je novinarima menadžer Arsenala Mikel Arteta.

Poslednji povratak Roja Hodžsona iz penzije pokrenuo je malo života u Kristal Palasu, pošto su ostvarili prvu pobedu u 2023. pobedivši Lester sa 2-1 na Selhurst Parku.

Kasni gol Žan-Filipa Matete izazvao je oduševljenje među domaćim navijačima, pošto je Palas prešao na 12. mesto sa 30 bodova, pet bodova ispred Lestera koji je treći od dna.

75-godišnji Hodžson se vratio da preuzme kontrolu nakon što je niz od 12 mečeva bez pobede koštao Patrika Vijeire njegovog posla.

Pritisak se pojačava na menadžera Lestera Brendana Rodžersa pošto je njegova ekipa izgubila peti put u šest prvenstvenih utakmica.

„Bili smo u situaciji i ranije i nosili smo se sa tim nepovoljnim trenutkom i sami smo se izvukli iz toga“, rekao je Rodžers.

„Imamo 10 utakmica do kraja. Sledeća utakmica je velika utakmica.“

Bornmut se popeo iz poslednje tri pošto su Markus Tavernije i Dominik Solanke bili na meti u pobedi od 2-1 nad Fulamom koji je vodio preko Andreasa Pereire.

Notingem Forest i Vulverhempton Vonderers su remizirali 1-1 na Siti Graundu pošto su oba kluba ostala preblizu zoni ispadanja za udobnost.

Brenan Džonson je doveo Forest u vođstvo, ali je zamenik Danijel Podens izjednačio kasnije za goste koji su ostali na 13. mestu, jedno mesto i jedan poen iznad Foresta.

Brajton i Hov Albion i Brentford, obojica sa pogledom na kvalifikacije za Evropu, izgubili su nerešeno 3-3.

Rezultat je odveo oba tima iznad Liverpula sa Brajtonom na šestom mestu i Brentfordom na sedmom mestu.

Činilo se da je Čelsi skrenuo iz ugla pod Grejemom Poterom uzastopnim pobedama u Premijer ligi prošlog meseca, ali su se njihovi problemi sa golovima vratili kada su otišli ​​u Vilu.

Oli Votkins i kapiten Džon Mekgin postigli su gol za Vilu dok su se pomerili iznad Čelsija na deveto mesto.

„Moramo to da prihvatimo (rezultat) i da budemo bolji“, rekao je Poter za Ski Sports. „Ne možemo da se sažaljevamo. Imamo fantastičnu utakmicu u utorak (protiv Liverpula) da to ispravimo.“

Petoplasirani Njukasl junajted u nedelju dočekuje trećeplasirani Mančester junajted, a Vest Hem junajted gostuje Sautemptonu u okršaju dva najniža kluba.