Leverkuzen produžio rekord bez poraza na 48 utakmica, savladao Frankfurt rezultatom 5-1

Leverkuzen produžio rekord bez poraza na 48 utakmica, savladao Frankfurt rezultatom 5-1

Iako je Ćabi Alonso bio odsutan s aut linije, Bajer iz Leverkuzena nije usporio svoj impozantan niz nepobedivosti. U nedelju su slavili pobedom od 5-1 nad Ajntrahtom iz Frankfurta u Bundesligi, produživši svoj rekordni niz bez poraza na 48 utakmica u svim takmičenjima.

Alonso je bio suspendovan zbog akumuliranih žutih kartona, ali je sa tribina pratio kako njegova ekipa dominira terenom. Očigledno je da su njegovi igrači, iako umorni od pobede nad Romom u četvrtak u Ligi Evrope, odigrali veoma ozbiljno i profesionalno, kako je i sam istakao.

Češki napadač Adam Hložek je bio zvezda meča sa tri postignuta gola, dok su Edmond Tapsoba, Robert Andrić i Granit Džaka bili jedini koji su zadržali svoja mesta u timu iz utakmice protiv Rome. Brazilsko krilo Artur se vratio u startnu postavu nakon oporavka od teške povrede butine.

Leverkuzen je poveo golom Džake u 12. minutu, ali je Ajntraht izjednačio preko Huga Ekitike. Međutim, Leverkuzen je potom preuzeo kontrolu nad utakmicom, postigavši još četiri gola pre kraja meča.

Patrik Šik je bio precizan glavom, a Eksekiel Palasios je bio siguran sa bele tačke. Zamena Džeremi Frimpong je takođe doprinela golom, dok je Viktor Bonifas zapečatio pobedu novim pogotkom iz penala. Ovo je bio 82. gol Leverkuzena u Bundesligi ove sezone, što je novi klupski rekord.

Leverkuzen je ove sezone pokazao izvanrednu formu, ne dozvolivši poraz ni u jednom takmičenju. Njihov niz od 48 utakmica bez poraza predstavlja rekord u evropskim ligama „velike petorke“.

U međuvremenu, Union Berlin je doživeo poraz od Bohuma rezultatom 4-3 na svom terenu. Ovaj rezultat dodatno je zakomplikovao situaciju za Union, koji se bori za opstanak u Bundesligi. Pobeda Bohuma ih je dodatno udaljila od opasne zone, dok će Union morati da se izbori za svaki bod kako bi izbegao ispadanje.

U narednim utakmicama, očekuje se velika borba za opstanak, dok klubovi pokušavaju da izbore što bolje pozicije u borbi za ostanak u Bundesligi.