Leverkuzen nastavlja slavlje: Plasman u finale Lige Evrope i neporaženi rekord

Leverkuzen nastavlja slavlje: Plasman u finale Lige Evrope i neporaženi rekord

Bajer iz Leverkuzena ima razloga za dvostruko slavlje nakon četvrtka, jer je osigurao svoj plasman u finale Lige Evrope i održao svoj izvanredan neporaženi rekord, sve zahvaljujući kasnom golu Josipa Stanišića koji je sačuvao remi 2-2 protiv Rome.

Iako su bili suočeni sa izazovom nakon što su dva penala Leandra Paredesa dovela Romu u vođstvo od 2-0, Leverkuzen je uspeo da se izbori za izjednačenje i produži svoj niz bez poraza na 49 utakmica. Autogolom defanzivca Rome Đanluke Manćinija i golom Stanišića, Leverkuzen je napredovao ukupnim rezultatom 4-2.

Ovaj impresivni uspeh dolazi u trenutku kada je Leverkuzen već osvojio titulu u Bundesligi i stigao do finala Kupa Nemačke, čime pokazuje svoju dominaciju i sposobnost da se takmiči na najvišem nivou i u evropskim takmičenjima.

U finalu Lige Evrope, Leverkuzen će se suočiti sa još jednim italijanskim timom 22. maja u Dablinu, nakon što je Atalanta pobedila Marsej sa 3-0 i prošla dalje ukupnim rezultatom 5-2. S obzirom na njihov impresivan niz rezultata, Leverkuzen ulazi u finale sa velikim samopouzdanjem, spremni da se bore za još jedan trofej.