Lebron Džejms će nositi broj 23 u novoj NBA sezoni

Lebron Džejms će nositi broj 23 u novoj NBA sezoni

Jedan od najboljih košarkaša današnjice Lebron Džejms u narednoj sezoni nosiće na dresu broj 23, objavili su Los Anđeles lejkersi.

Lebron Džejms naredne sezone nosiće dres Lejkersa sa brojem 23, umesto dosadašnje „šestice“, objavio je tim iz Los Anđelesa.

U 14 od prethodnih 20 sezona koliko nastupa u NBA ligi, „Kralj“ Džejms je nosio broj 23, a od naredne sezone ponovo će imati ovaj broj na leđima, u čast Bila Rasela.

Naime, NBA liga je posle smrti najtrofejnijeg NBA košarkaša odlučila da povuče iz upotrebe broj 6 širom lige, ali igrači koji su već nosili taj broj mogu da ga zadrže do kraja karijere ili dok ne odluče da promene broj.

Iako je Lebron mogao da ostavi „šesticu“, odlučio se da vrati 23 u čast velikog Bila Rasela.

Najbolji strelac u istoriji takmičenja prvih sedam sezona u NBA nosio je broj 23 igrajući za Klivlend, ali je uzeo „šesticu“ kada je prešao u Majami. Povratkom u Kavalirse, ponovo je vratio broj 23 na leđa, koji je zadržao i posle odlaska u Kaliforniju, sve do 2021. godine.

Lebron je četvorostruki NBA šampion, a prošle sezone postao je i najbolji strelac u istoriji lige prestigavši Karima Abdula Džabara.

Njegov dres bio je najprodavaniji u drugom delu prethodne sezone.