Laporta: Ne isključujem mogućnost da ćemo tražiti ponavljanje meča sa Realom

Laporta: Ne isključujem mogućnost da ćemo tražiti ponavljanje meča sa Realom

Predsednik Barselone Đoan Laporta kaže da ne isključuje mogućnost da će katalonski klub tražiti od Fudbalskog saveza Španije ponavljanje meča 32. kola La Lige sa madridskim Realom, prenose španski mediji.

Real je u nedelju u Madridu pobedio Barselonu rezultatom 3:2 u 32. kolu španske La Lige. „Kraljevski klub“ je do trijumfa stigao golom Džuda Belingema u 91. minutu.

Fudbaleri Barselone, kao i članovi stručnog štaba, su posle meča izjavili da je glavni sudija Cezar Soto Grado u nekoliko situacija oštetio katalonski klub.

„Nikada nisam bio bio za uvođenje VAR tehnologije. Međutim, zalažem se da bi VAR tehnologiju trebalo koristiti kako bi se izbegle greške koje mogu da dovedu do nepoštenih odluka sudija. Ne želim samo da prenesem nezadovoljstvo navijača Barselone zbog lošeg korišćenja VAR-a, već i da naglasim da ta tehnologija, uprkos tome što je uvedena, izaziva konfuziju sa kontradiktornim kriterijumima prema klubovima“, rekao je Laporta, prenosi zvanični sajt Barselone.

Predsednik Barselone je naglasio da da bi VAR tehnologija trebalo da olakša posao sudijama. Posebno je istakao sporan detalj iz 28. minuta utakmice sa Realom.

Fudbaler Barselone Lamin Jamal je tada šutirao prema protivničkom golu, ali je golman Reala Andrej Lunjin izbacio loptu sa gol-linije.

Španski mediji podsećaju da ni usporeni snimak ni VAR nisu mogli da potvrde da li je lopta čitavim obimom prešla gol-liniju.

Laporta je naveo da će od čelnika Fudbalskog saveza Španije tražiti video i audio snimke komunikacije sudija.

„Ako se potvrdi da je gol regularan, ići ćemo dalje i ne isključujem mogućnost da tražimo ponavljanje meča sa Realom“, istakao je Laporta.

Real je prvi na tabeli La Lige sa 81 bodom, dok je Barselona druga sa 70.