Kataijev penal donosi preokret Crvenoj zvezdi u 173. večitom derbiju

Kataijev penal donosi preokret Crvenoj zvezdi u 173. večitom derbiju

Crvena zvezda je ostvarila spektakularan preokret u 173. večitom derbiju protiv Partizana nakon produžetka od ukupno 111 minuta uzbudljive fudbalske borbe. Strelac odluke bio je Aleksandar Katai koji je u devetom minutu nadoknade drugog poluvremena realizovao penal i doneo crveno-belima pobedu.

U meču koji je obilovao uzbuđenjem i promenljivim rezultatom, Partizan je dominirao sve do 89. minuta kada je imao vođstvo, ali je Crvena zvezda uspela da preokrene rezultat golovima Endiaja i Kataija u poslednjim minutima meča.

Početak utakmice obeležen je visokim ritmom i brzim golovima, sa obiljem prilika za oba tima. Partizan je prvi poveo, ali je Crvena zvezda uzvratila sa konkretnim napadima i većim posedom lopte. Ipak, ni jedan tim nije uspeo da iskoristi sve prilike u prvom poluvremenu.

Drugo poluvreme započelo je golom Ksandera Severina za Partizan, ali je Crvena zvezda nastavila sa ofanzivom i uspela da izjednači preko Kataija, iako je taj gol poništen zbog ofsajda.

Nakon izjednačenja, oba tima su nastavila da napadaju, ali je delovalo da će Partizan zadržati prednost sve do kraja. Međutim, Šerif Endiaj je u 89. minutu doneo izjednačenje za Crvenu zvezdu, što je najavilo uzbudljivu završnicu.

U dubokoj nadoknadi vremena, nakon izvođenja jedanaesterca, Aleksandar Katai je bio hladnokrvan i precizan, postigavši gol koji je doneo veliku pobedu Crvenoj zvezdi.

Iako je matematički još uvek moguće, deset bodova prednosti Crvene zvezde na šest kola pre kraja prvenstva čini teško nadoknadivim za Partizan, čime su crveno-beli stekli značajnu prednost u borbi za titulu.