Košarkašice Srbije počinju pripreme za Evrobasket i Olimpijske Igre

Košarkašice Srbije počinju pripreme za Evrobasket i Olimpijske Igre

Košarkašice Srbije počinju pripreme za predstojeću reprezentativnu sezone tokom koje će učestvovati na Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama.

Kontinentalni šampionat igraće se od 17. do 27. juna u Valensiji, dok su Igre na programu od 23. jula do 8. avgusta u Tokiju.

„Počinje jedan od najkompleksnijih perioda u mom dosadašnjem radu sa reprezentacijom Srbije. U uslovima pandemije koja traje već više od godinu dana, pripremamo se za dva takmičenja u kratkom periodu, a oba imaju ogroman značaj – Evropsko prvenstvo na kome ćemo braniti medalju, ali i tražiti plasman na kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a onda, samo mesec dana kasnije i Olimpijske igre koje treba da predstave krunu karijere svake reprezentativke. Svesne smo važnosti, ali i aktuelne situacije, sigurno da ćemo se u narednom periodu dobro spremiti, kako bismo u svakom datom momentu utakmica pružile maksimum i prikazale najbolju moguću reakciju“ , istakla je selektorka Marina Maljković.

Grupa mlađih košarkašica, predvođena iskusnim Dajanom Butulijom, Nevenom Jovanović i Majom Miljković, treniraće narednih 15 dana u Zemunu.

„Želimo kao i uvek da damo šansu svim igračicama da se kroz kvalitetan rad nametnu i uđu u konkurenciju za velika takmičenja ovog leta, ali i da proverimo na koga sve najozbiljnije možemo da računamo u budućnosti“, zaključila je selektorka Maljković.

Ekipa će 4. maja krenuti na Zlatibor, gde će se do 17. maja priključiti sve igračice koje će konkurisati za nacionalni dres na Evrobasketu i Olimpijskim igrama.

Reprezentacija Srbije od 17. juna nastupa na Evropskom prvenstvu u Valensiji, gde će u grupnoj fazi za protivnike imati timove Italije, Grčke i Crne Gore. Mesec dana kasnije, igraće na Olimpijskim igrama u Tokiju, a protivnici u grupnoj fazi biće timovi Kanade, Španije i Koreje.