Košarkaši Zvezde dočekuje Partizan u „Areni“

Košarkaši Zvezde dočekuje Partizan u „Areni“

Košarkaši Crvene zvezde od 19.00 časova dočekuju Partizan u utakmici 18. kola regionalne ABA lige

Večiti rivali igraju verovatno najbitniju utakmicu ove sezone u regionalnom takmičenju.

Crvena zvezda je prva na poziciji regionalne lige sa 15 pobeda i dve izgubljene, dok je Partizan drugi sa 13 upisanih trijumfa i četiri pretrpljena poraza.

Pobeda Crvene zvezde ekipi bi donela tri velike pobede prednosti protiv večitog rivala, ali i samopouzdanje pred još jedan derbi koji igraju protiv Budućnosti 5. februara u Podgorici.

Partizan bi trijumfom protiv crveno-belih prišao na pobedu zaostatka čime bi se vratio u trku za prvu poziciju na kraju regularnog dela sezone.

Crveno-beli ekipu Partizana dočekuje sa dve pobede u regionalnoj i dva poraza u Evroligi. Košarkaši Janisa Sferopulosa su u ABA ligi rutinski nadigrali Borac i FMP, dok su u Evroligi ponovo posle neizvesne završnice izgubili od Baskonije 91:90, a potom i od poslednjeplasirane Albe 89:80.

Partizan iz poslednja dva kola u Evroligi i regionalnom takmičenju ima tri pobede i poraz. U okviru ABA lige bolji je bio od Cibone 84:77, dok je u oproštaju od Dejana Milojevića protiv Mege ubedljivo trijumfovao 118:90. 

U Evroligi, Panatinaikos je od crno-belih u „Areni“ bio bolji 84:71, da bi u petak ekipa Željka Obradovića protiv Žalgirisa nadoknadila 11 poena zaostatka i uspela da trijumfuje 81:72.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je pred utakmicu sa Crvenom zvezdom, da će njegova ekipa analizirati poslednji derbi, kao i da se nada da su se igrači odmorili.

„Danas ćemo analizirati utakmicu od pre dvadesetak dana protiv Crvene zvezde. Nadam se da su se igrači odmorili noćas i da ćemo večeras imati koliko-toliko normalan trening. Ima igrača koji nisu igrali sinoć, neki su bili van tima pa ćemo da vidimo ko je tu najopterećeniji. Najveću minutažu su imali Ledej, Naneli i Doužer. Oni će biti u nekom slabijem ritmu, a ostali će raditi jedan pristojan i normalan trening“, istakao je Obradović.

Pravdu na večitom derbiju deliće: Slovenački sudija Saša Pukl, sudija iz Hrvatske Josip Radojković i srpski sudija Uroš Obrknežević objavili su organizatori regionalog takmičenja.