Jokić predvodio Denver do nove pobede, poraženi i Klipersi

Jokić predvodio Denver do nove pobede, poraženi i Klipersi

Denver nagetsi savladali su ekipu Los Anđeles klipersa 111:108 u uzbudljivom meču. Srpski košarkaš Nikola Jokić imao je još jednu zapaženu partiju, postigao je 32 poena, 16 skokova i devet asistencija.

Ekipa Denver nagetsa je nakon poraza od Hjustona u prethodnom kolu uspela da savlada Kliperse i time je upisala deveti trijumf u dosadašnjem delu NBA sezone.

Klipersi su zabaležili šesti uzastopni poraz i trenutno imaju skor od tri pobede i sedam poraza.

Nikola Jokić je upisao dabl-dabl učinak sa 32 poena i 16 skokova i samo jedna asistencija mu je nedostajala da upiše novi tripl-dabl.

Klipersi su bolje otvorili duel, ali u prvoj četvrtini nije bilo veće razlike od četiri poena.

Denver je u drugoj deonici uzvratio i zaigrao angažovanije u napadu što je rezultiralo na kraju zalihom od osam poena – 60:52. Razlika je tokom druge četvrtine bila i 13 poena, ali Nagetsi nisu održali prednost.

Klipersi su tokom cele treće četvrtine smanjivali razliku i uspeli da u poslednjoj deonici unesu neizvenost. Ekipe su pre početak odlučujućeg dela utakmice imale istu rezultatsku poziciju – 84:84.

Delovalo je da će Klipersi napraviti iskorak ka pobedi, ali su Nagetsi prvo anulirali sedam poena zaostatka – 99:92 i na kraju zahvaljujući Nikoli Jokiću stigli do pobede.

Pored Jokića u timu Nagetsa koševima i igrom su se izdvojili Aron Gordon i Redži Džekson sa 20, odnosno 18 poena.

U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Pol Džordž sa 35 poena, a pratili su ga Džejms Harden koji je ubacio 21 i Kavai Lenard 15 poena.

Denver će u narednom kolu igrati protiv Nju Orleansa, a Klipersi će se sastati sa Hjuston roketsima.