Jedanaesti poraz Zvezde od Barselone u nizu

Jedanaesti poraz Zvezde od Barselone u nizu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u „Beogradskoj areni“ od Barselone 85:76 u utakmici 25. kola Evrolige.

Barselona odbranom Zvezdi znatno umanjila šanse za potencijalni plej-of. Već u drugoj četvrtini, gostujuća ekipa stekla je ubedljivu prednost koju je čvrstom, a pre svega organizovanom odbranom čuvala do samog kraja meča.

Utisku nemoći domaćih košarkaša doprineo je i Dario Brisuela koji je odigrao utakmicu sezone, a možda i karijere jer je ubacio 20 poena i bio skoro nepogrešiv iz igre. 

Zvezda se od prvog napada mučila sa njegovom organizacijom. Barselona je agresivnom odbranom jedan na jedan, a potom prolaskom defanzivnih igrača ispod bloka, domaću ekipu u potpunosti lišila pik end rol igre.

Najviše problema bekovima ekipe Janisa Sferopulosa pravio je Tomaš Satoranski, koji je Nemanju Nedovića i Miloša Teodosića „lišio“ plejmejkerskih sposobnosti, pre svega u prvom poluvremenu.

Zvezda je u prvoj deonici imala egal, ali je sa ulaskom Darija Brisuele u drugoj u potpunosti izgublila konce utakmice.

Španski košarkaš je bez promašaja iz igre ubacio 14 poena i najzaslužniji je za dvocifreno vođstvo koje je gostujuća ekipa stekla. Tome su doprineli i košarkaši Janisa Sferopulosa koji su bezuspešno pokušavali da pogode trojke, često iz neizgrađenih pozicija.

U trećoj četvrtini, ekipa sa Malog Kalemegdana pokazala je više želje. Sa minus 18 uspela je da priđe na 10 poena zaostatka, ali je u napadu za povratak na jednocifreni priključak Jokubaitis blokirao Nedovića, a potom i pogodio trojku kojom je odbijen nalet domaće ekipe.

U poslednjem periodu, domaći su ponovo pokušali da preokrenu tok utakmice. Zvezda je sredinom iste ponovo prišla na 10 razlike, ali je Brisuela iz ćoška pri isteku napada uz dobru odbranu Smarta pogodio trojku koja je ponovo neutralisala trud crveno-belih.

Domaći tim u nastavku jednostavno nije imao vremena, a ni dovoljno rešenja da se vrati u meč.

Porazi protiv Asvela i Albe, primorali su ga da protiv Barselone juri davno očekivani priključak u plej-of trci. Zvezda je ovim porazom sebe znatno udaljila od top 10.

Najefikasniji pojedinac na meču bio je Nemanja Nedović sa 21 poenom, Jago je ubacio 13 uz sedam asistencija, dok se Džoel Bolomboj istakao dabl-dablom sa 12 poena i 10 skokova.

U ekipi Barselone pomenuti Brisuela ubacio je 20 poena, Veseli je dodao 16, a Laprovitola 12.