Đirona obezbedila prvi plasman u evropsko takmičenje nakon pobede nad Kadizom

Đirona obezbedila prvi plasman u evropsko takmičenje nakon pobede nad Kadizom

Đirona je ostvarila istorijski uspeh osiguravši svoj prvi plasman u evropsko takmičenje sledeće sezone nakon ubedljive pobede nad Kadizom rezultatom 4-1 u španskoj ligi.

Trijumfom nad Kadizom, Đirona je učvrstila svoju poziciju na trećem mestu u ligi, garantujući da ne može završiti niže od sedmog mesta, koje donosi plasman u Ligu konferencije Evrope. Sa samo šest utakmica do kraja sezone, Đirona ima deset bodova prednosti u odnosu na petoplasirani Atletik Bilbao.

Ovaj uspeh predstavlja impresivan napredak za klub iz severoistočne Španije, koji je u svojoj četvrtoj sezoni u prvoj ligi uspeo da ostvari san o evropskom takmičenju. Golgeter Ivan Martin izrazio je zadovoljstvo postignutim, ističući da tim želi još veće uspehe.

Trener Đirone, Mišel Sančez, postavio je visoke ciljeve za klub, ističući da je Liga šampiona glavni cilj nakon što su izgubili šansu za osvajanje La Lige.

Međutim, moguće je da će se suočiti sa izazovima zbog delimičnog vlasništva Mančester sitija nad klubom. Pravila UEFA-e zabranjuju dva tima sa istim vlasnikom da igraju u istom takmičenju. Ipak, Đirona izražava optimizam, pozivajući se na presedane u kojima su klubovi sa sličnom situacijom učestvovali u UEFA takmičenjima.

U drugim utakmicama, Real Madrid cilja na odlučujući udarac u trci za titulu, dok su Real Betis i Celta Vigo ostvarili važne pobede u svojim mečevima. Rajo Valjekano takođe slavi pobedu protiv Osasune rezultatom 2-1, dok je Iago Aspas postigao dva gola za Celtu Vigo u pobedi nad Las Palmasom rezultatom 4-1.