Haland srušio Vulverhempton sa četiri gola, Sitiju se približava četvrta uzastopna titula u Premijer ligi

Haland srušio Vulverhempton sa četiri gola, Sitiju se približava četvrta uzastopna titula u Premijer ligi

Erling Haland je svojom maestralnom izvedbom od četiri gola predvodio Mančester Siti do još jedne pobede, ovoga puta nad Vulverhemptom rezultatom 5-1. Ova pobeda približava Siti još bliže ostvarenju neviđene četvrte uzastopne titule u Premijer ligi.

Haland je postigao dva penala, zatim gol glavom i sjajan finiš, dok je Julian Alvarez dodao peti gol za Siti nakon što je ušao kao zamena za Haland. Ovo je već šesta uzastopna pobeda za branioca titule, čime se produžava njihov niz od pet meseci bez poraza u ligi. Sada su im potrebne samo još tri pobede – u duelima sa Fulamom i Totenhemom u gostima, te protiv Vest Hema kod kuće, kako bi ponovo osvojili titulu.

Sa druge strane, Arsenal ne uspeva da se uključi u trku za titulu ovoga puta, iako je ove sezone pokazao stabilnost koja je nedostajala prošlih godina. Ključna pobeda Arsenala od 3-0 nad Bornmutom zadržala je pritisak na Sitiju, ali se Arsenal sada nalazi jedan bod iza branioca titule. Ipak, s obzirom na trenutnu formu oba tima, izgleda da će trka za titulu biti odlučena u poslednjem kolu utakmica 19. maja.

U donjem delu tabele, Barnli je suočen sa opasnošću ispadanja, posebno nakon poraza od Njukasla rezultatom 4-1, dok je Notingem Forest uspeo da ostvari pobedu nad Šefild junajtedom. Barnli će morati da pobedi u svoje dve preostale utakmice i da se osloni na loš rezultat Foresta kako bi izbegao ispadanje.

U drugim mečevima, Njukasl je ostvario važnu pobedu nad Mančester junajtedom, dok je Ipsvič zapečatio svoj povratak u Englesku nakon 22 godine, osvajanjem drugog mesta u automatskim kvalifikacijama drugoligaškog šampionata.