Habib daje provokativna predviđanja za UFC štićenika

Habib daje provokativna predviđanja za UFC štićenika

Habib Nurmagomedov kaže da je njegov prijatelj i trening partner Islam Mahačov predodređen za sam vrh i predviđa da će ruski borac svrgnuti sa trona sada bivšeg UFC šampiona Čarlsa Oliveiru u tri runde ako i kada se sastanu u oktagonu.

Oliveira je poboljšao svoju ionako sjajnu reputaciju prošlog vikenda u Feniksu na UFC 274 kada je u prvoj rundi njihove borbe na glavnom turniru porazio dvostrukog izazivača za titulu (i bivšu žrtvu Nurmagomedova) Džastina Goetija.

Međutim, uprkos sadašnjem nizu od 11 pobeda u UFC-ovoj lakoj kategoriji bogatoj talentima, Oliveiri je oduzeta svetska titula uoči borbe nakon što je dobio pola funte više od zahteva za titulu prvaka u lakoj kategoriji na vaganju. in.

Zvaničnici UFC-a potvrdili su kasnije da se Oliveira smatra glavnim takmičarem u lakoj kategoriji i da će se boriti sa još jednim borcem koji tek treba da bude potvrđen za upražnjenu titulu svetskog prvaka kasnije.

Ali uprkos Oliveirinom nedavnom nizu u kojem je pobedio Goetija, Dastina Poarijea, Majkla Čendlera i Tonija Fergusona (između nekoliko drugih), Habib kaže da ako naleti na Mahačova u svojoj sledećoj borbi, može biti samo jedan pobednik.

„Moja prognoza je maksimalno tri runde, bez obzira koliko je dobar, Islam je bolji od njega“, napisao je Nurmagomedov na svojoj Instagram stranici.

„Samo zapamtite ove reči.“

Mahačov je najavljen kao pravi naslednik Habiba u lakoj kategoriji UFC-a nakon što je neporažena zvezda odlučila da se povuče iz aktivnog takmičenja prošle godine.

Pobedio je u deset uzastopnih borbi pri težini od 155 funti, samo jedan manje od Oliveirinog trenutnog vrućeg niza i trebalo je da se suoči sa glavnim kandidatom Beneilom Dariushom u februaru pre nego što je Dariush doživeo povredu na treningu nedelju dana pre meča.

Međutim, sugerisano je da je Mahačov pao u nemilost šefa UFC-a Dejne Vajta jer je odbio kratkotrajni meč sa Rafaelom Dos Anjosom nakon što je njegova borba sa Dariušem otkazana.

Mahačov se očigledno pozicionirao za svetsku titulu koja se dobija na internetu, i kritikovao je Oliveiru što je pričao o potencijalnim borbama za velike novce sa poput Konora Mekgregora ili Nejta Dijaza.

„Smešno je što prozivate Nejta Dijaza koji nije pobedio u borbi pet godina i istovremeno govorite da moram nešto da zaradim. Samo reci, plašiš se da izgubiš. Vaš džiu džicu neće uspeti u našoj borbi i vi to znate“, napisao je Mahačov na mreži.

Oliveira, u međuvremenu, drži otvorene mogućnosti.

„Mislim da je realnost takva da se Mahačov prvo mora boriti protiv Darijuša“, rekao je on Trokakao Franku.

„Obojica moraju da se bore i onda ćemo videti protiv koga se borimo. Mahačov je super čvrst i zaslužuje svo poštovanje na svetu. Dariush je takođe super čvrst i ima odličan tim.“

„Sve koje sam pobedio, bilo je prilično jasno. Nikada ih ne puštam blizu, ja uvek završavam borbu. Mahačov i Darijuš su dva momka sa kojima se još nisam borio, ali oni prvo moraju da organizuju međusobnu borbu. Možda [sledeći takmičar] dolazi iz ove borbe. Stvar je u tome što mi je svejedno. Biću spreman. Ime šampiona je Čarls Oliveira.“