Vlasnici Arsenala: Ne prodajemo klub

Vlasnici Arsenala: Ne prodajemo klub

Velike kritike pretrplela su rukovodstva engleskih klubova koji su želeli da pristupe Superligi Evrope, ali to nije prinudilo vlasnike Arsenala da donesu odluku o napuštanju engleskog velikana. Porodica Kronke, čiji je član Džoš Kronke direktor Arsenala, želi da nastavi da upravlja timom sa „Emirejtsa“.

Džošov otac Sten Kronke većinski je vlasnik engleskog kluba od 2018. godine.

„ Možda će neki biti skeptični po pitanju ovoga što ću reći, ali ja planiram da u narednom periodu uspostavim odnos uzajamnog poverenja sa našim pristalicama i da im pokažem da smo sposobni da se brinemo o klubu u narednom periodu. Pitaju nas kako smo doneli odluku o SL, a ja svima kažem da smo razmišljali samo o jednom pitanju: ’Šta je gore – Superliga ili Superliga bez Arsenala?’ Odlučili smo da je ovo drugo mnogo gore “, izjavio je Džoš Kronke .

„ Odgovor nije toliko lak, ali mislim da engleski navijači žele više jakih utakmica. Međutim, oni žele i utakmicu ’po hladnoj večeri u Stouku’, kako su mnogi navijači pisali na internetu “, rekao je 40-godišnji Amerikanac.

Arsenal je bio jedan od šest engleskih klubova koji su pristupili Superligi, ali su ubrzo povukli učešće izvinivši se navijačima i priznavši da su „napravili grešku“.