Koko Gaf pobedila Karolinu Pliškovu na šampionatu u Dubaiju

Koko Gaf pobedila Karolinu Pliškovu na šampionatu u Dubaiju

Koko Gaf je uspela da se oporavi od sporog starta i kontroverzne rasprave sa glavnim sudijom tokom drugog seta, kako bi na kraju pobedila Karolinu Pliškovu rezultatom 2-6, 6-4, 6-3, plasirajući se u četvrtfinale šampionata u Dubaiju. Ova pobeda prekinula je niz od 11 pobeda Pliškove, što je još impresivnije.

Amerikanka, koja ima samo 19 godina, uspela je da se izbori sa situacijom kada je tokom drugog seta imala dugotrajnu raspravu sa sudijom Pjerom Bakijem, nakon što je on pozvao njen servis na dvojku tek nakon što je Pliškova vratila lopticu u mrežu. Ova situacija je, kako je sama rekla, podstakla Gauff da igra još bolje, a ona je to i dokazala osvajanjem seta.

Nakon pobede nad Pliškovom, Gaf će se u narednom kolu suočiti sa Anom Kalinskom, koja je iznenadila deveti nosilac Jelenu Ostapenko.

U drugim mečevima, Iga Sviatek je osigurala mesto u osmini finala pobedivši dvostruku šampionku Dubaija Elinu Svitolinu, dok je Elena Ribakina uspela da se plasira u četvrtfinale nakon teške borbe protiv Magdalene Freč.

Ostali četvrtfinalni mečevi uključuju duele između Ćinven Dženg i Ige Sviatek, Jasmine Paolini i Elene Ribakine, kao i meč između sedme nositeljke Markete Vondrousove i Sorane Cirstee. Navijači tenisa mogu očekivati još uzbudljivih okršaja u narednim rundama ovog prestižnog turnira.