Galatasaraj osvojio 23. titulu prvaka Turske

Galatasaraj osvojio 23. titulu prvaka Turske

Turski gigant Galatasaraj osvojio je u utorak 23. titulu prvaka lige pobedom od 4-1 nad Ankaragučuom u svom pretposlednjem meču u sezoni, uz dubl Maura Ikardija i dalje golove Barisa Alpera Jilmaza i Serhija Oliveire, preneo je Rojters.

To je bio prvi put da je klub iz Istanbula osvojio titulu prvaka od sezone 2018-19.

Ikardi je doveo Galatasaraj u vođstvo u sedmom minutu, ali je napadač Ankaragučua Milson izjednačio devet minuta kasnije, pre nego što je Ikardi vratio prednost pet minuta pre poluvremena.

Jilmaz iz Galatasaraja postigao je gol u 73. minutu, a Serhio Oliveira je zapečatio pobedu u 78.

Pobeda je podigla Galatasaraj na 82 boda, pet bodova prednosti od drugoplasiranog rivala Fenerbahčea, koji je u utorak kod kuće pobedio Antalijaspor sa 2:0.

Navijači kluba prodefilovali su ulicama Istanbula u automobilima, trubeći i mašući zastavama u crveno-žutim bojama Galatasaraja.

Galatasaraj i Fenerbahče će u nedelju igrati jedan protiv drugog u poslednjem meču sezone.

„Ovo je prilično emotivan trenutak za mene, neverovatno velika sreća. Želeo bih da se zahvalim sjajnim navijačima Galatasaraja i mojim igračima. Nadamo se da ćemo završiti ligu pobedom u derbi meču sledeće nedelje“, rekao je trener Galatasaraja Okan Buruk za BeIN. Sports.

Trka za šampionat se intenzivirala poslednjih nedelja, sa Galatasarajem u konstantno impresivnoj formi tokom cele sezone.

Predvođen argentinskim napadačem Ikardijem i Belgijancem Drisom Mertensom, tim je oduševio navijače svojom napadačkom snagom i defanzivnom čvrstoćom.

Drugi od velika tri istanbulska kluba, Bešiktaš, treći je sa 74 boda, dok je prošlosezonski šampion Trabzonspor na petom mestu posle utakmica u utorak.

Dva kluba iz Superlige, Hatajspor i Gazijantep, odustali su od ovogodišnjeg šampionata zbog razaranja izazvanih zemljotresima na jugu Turske u februaru u kojima je stradalo više od 50.000 ljudi.