Fudbalski svet čeka Mesijevu odluku sa mogućim opcijama Al-Hilala, Barselone i Intera Majamija

Fudbalski svet čeka Mesijevu odluku sa mogućim opcijama Al-Hilala, Barselone i Intera Majamija

Fudbalski svet čeka odluku Lionela Mesija. Velikan Argentine, koji je nedavno osvojio Svetsko prvenstvo u decembru, u suštini je slobodan igrač nakon što se oprostio od Pari Sen Žermena. Sada je veliko pitanje gde će on dalje.

Međutim, stvari su još uvek u vazduhu, izazivajući pomahnitale glasine o sledećoj destinaciji jednog od najvećih fudbalera u istoriji.

Postoji mogućnost preseljenja u Saudijsku Arabiju, gde su pokušaji da se dovedu neke od najistaknutijih fudbalskih zvezda – ako su ostarele – porasle kada je državni fond kraljevstva preuzeo većinski vlasnički udeo u četiri najbolja kluba u zemlji. Među njima su Al-Nasr, tim Kristijana Ronalda od januara; Al-Ittihad, novi tim aktuelnog svetskog igrača godine Karima Benzeme; i Al-Hilal, tim koji je u velikoj meri povezan sa prelaskom 35-godišnjeg Mesija.

Mesi je, na kraju krajeva, već uspostavio odnos sa Saudijskom Arabijom tako što je prošle godine pristao na komercijalni ugovor sa naftom bogatom bliskoistočnom zemljom za promociju tamošnjeg turizma.

Tu je i sentimentalna privlačnost Barselone, gde je Mesijev otac – Horhe – bio u ponedeljak kako bi pojačao spekulacije o mogućem povratku njegovog sina u španski klub.

Mesi bi „želeo da se vrati“ u Barselonu, rekao je Horhe Mesi, ali čini se da će klub – u ekonomskim previranjima poslednjih godina – ispuniti stroga pravila finansijskog fer-pleja španske lige.

Šta kažete na to da se Mesi preseli u Inter Majami, MLS tim čiji je suvlasnik Dejvid Bekam, koji je povremeno povezivan sa sedmostrukim igračem godine u svetu, a sada ima argentinskog privremenog trenera Havijera Moralesa?

To bi bio veliki podsticaj za američki fudbal, koji je godinama privlačio superzvezde poput Pelea, Bekama i Tijerija Anrija, ali za potpis Mesija možda će biti potrebno nešto kreativno i od lige i od tima iz Majamija.

Najnovija objava na Mesijevom Instagram nalogu bila je 28. maja i prikazuje ga kako igra za PSŽ.

Neće biti tamo sledeće sezone, to je sigurno. U subotu je odigrao svoju poslednju utakmicu – uz podsmijeh – za francuski tim.

Čeka se da se vidi gde će završiti.