Fudbaleri Srbije igraju protiv Belgije

Fudbaleri Srbije igraju protiv Belgije

Fudbaleri Srbije igraće protiv selekcije Belgije prijateljski susret u Luvenu. Meč se igra od 20 sati i 45 minuta.

Odigravanje utakmice Belgija – Srbija bilo je upitno zbog obilnih padavina u Briselu, odnosno lošeg stanja terena na stadionu „Kralj Boduen“, ali je doneta odluka da meč bude odigran nedaleko od prestonice – u Luvenu na stadionu „Den Derf“.

Prijateljski susret Belgije i Srbije biće odigran bez prisustva publike, zbog kako navode organizatori manjka vremena pri organizaciji, odnosno nemogućnosti adekvatnog poštovanja protokola dolaska navijača na stadion.

Fudbalski savez Belgije obavestio je navijače da će kupljene ulaznice biti refundirane u narednih mesec dana.

Utakmica protiv Belgije za fudbalere Srbije predstavlja uvertiru za meč protiv Bugarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Budući da je reč o susretu bez rezultatskog značaja, izvesno je da će selektori nacionalnih timova Srbije i Belgije promeniti veliki broj fudbalera tokom meča, ali i da će biti uigravanja za naredne utakmice.

Srbija i Belgija su se do sada četiri puta sastajale, a „crveni đavoli“ imaju tri trijumfa, dok su „orlovi“ samo jednom pobedili 2006. godine u Beogradu u okviru kvalifikacija za Evorpsko prvenstvo.

U istom ciklusu Belgija se već naredne godine revanširala Srbiji pobedom u Briselu 3:2.

Posle toga, 2012, odnosno 2013. godine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, Srbija je dva puta poražena od Belgije.

Srbiji će u Leskovcu protiv Bugarske 19. novembra biti dovoljan bod kako bi nacionalni tim posle 24 godine igrao mečeve na šampionatu Evrope.