Fudbaleri Partizana savlasali Radnik iz Surdulice

Fudbaleri Partizana savlasali Radnik iz Surdulice

Fudbaleri Partizana pobedili su u Surdulici Radnik rezultatom 2:1 u utakmici 22. kola Superlige Srbije.

Drugi put od početka prolećnog dela sezone u Superligi Srbije, suočili su se fudbaleri Partizana sa terenom na kojem je teško igrati igru koja se zove fudbal, ali su još jednom, kao i u Ivanjici, teškom mukom uspeli bar jednom da uguraju loptu u mrežu – dovoljno za velika tri boda i dodatni korak ka šampionskoj tituli.

U nedostatku povređenog Mateusa Saldanje, Nemanje Nikolića opterećenog nakupljenim žutim kartonima i Ksandeara Severine, koji je iznenada otputovao u Holandiju nezadovoljan zbog neisplaćenih dugovanja, trener Partizana Igor Duljaj morao je da prekomponuje snage u napadu, pa se u ulozi centarfora našao mladi Samed Baždar čiji su promašaji skupo mogli da koštaju goste iz Beograda iako se u samom finišu upisao među strelce.

Mogao je Partizanov bonus igrač, jedan od dvojice u prvoj postavi danas, već u šestom minutu da iskoristi ukazanu priliku. Odlično je na malom prostoru, u kaznenom prostoru domaćih, odigrao brz i tačan dupli pas sa Bibrasom Nathom, ali je atraktivnu akciju završio nedovoljno snažnim šutem koji je Ranđelović uspeo da odbrani.

Istakao se golman Radnika i u 13. minutu, kada je Natho, nakon lucidnog dodavanja Goha, oštro šutirao sa ivice šesnaesterca. Skrenuo je Ranđelović u korner loptu koja je lako mogla da završi pod prečkom.

Još jednom je, nakon udarca iz ugla, traljavo pokušao Baždar, vredan pažnje bio je nešto kasnije i šut Antića iz velike daljine, ali to je bilo i sve što je Partizan do kraja prvog poluvremena uspeo da iskreira u stihijskim i slabo povezanim napadima na terenu koji bolje i ne dozvoljava.

Zapretio je i Radnik pred kraj prvog dela igre, naročito iz kontranapada po levoj napadačkoj strani, gde su defanzivci u crno-belom ostavljali previše prostora. Najizgledniju priliku imao je Šovšić, ali je Aleksandar Jovanović sačuvao svoju mrežu.

Kako je počelo prvo, počelo je i drugo poluvreme – još jednom propuštenom prilikom Baždara. Odlično ga je Zahid „spojio sa golom“, izašao je mladi napadač Partizana pred Ranđelovića, ali nije zahvatio loptu kako treba – skoro pa je dodao golmanu Radnika.

Stala je knedla u grlu brojnim navijačima Partizana u Surdulici kada je u 59. minutu sudija Miloš Milanović pokazao na belu tačku. Svetozar Marković se u kaznenom prostoru crno-belih oslonio rukom na jednog igrača domaćih, ali je glavni arbitar nakon poziva iz VAR sobe pogledao snimak i odlučio da kontakt ipak nije bio dovoljan za najstrožu kaznu.

Kad nije postao tragičar, postao je Marković junak Partizana u 70. minutu. Antić je odlično centrirao iz kornera, štoper Partizana šutirao glavom, a lopta je na putu ka golu zakačila igrača Radnika i prevarila golmana Ranđelovića.

Posvetili su se crno-beli odbrani svog gola i, uz veliku dozu nervoze i nesigurnosti, čuvali teško stečenu prednost, ali kada je izgledalo da se čeka samo poslednji sudijski zvižduk, Samed Baždar se u drugom minutu nadoknade konačno upisao među strelce. Iskoristio je veliku greške Ilije Milićevića, oduzeo mu loptu na 40 metara od gola i savladao nemoćnog Ranđelovića.

Ispostavilo se da pogodak mladog napadača crno-belih nije revijalan pošto ni to nije bio kraj uzbudljive završnice u Surdulici. Kovačević je skrivio penal, a Šovšić sa bele tačke postavio konačnih 2:1.

Upisao je tako Partizan i treću pobedu nakon povratka sa zimske pauze, a u narednom kolu će dočekati Železničar iz Pančeva, što će crno-belima biti poslednja provera pred izuzetno važan večiti derbi, koji je zakazan za 9. mart.

Fudbaleri Radnika će novu priliku da zabeleže prvu pobedu u 2024. godini imati sledećeg vikenda u Nišu, gde će ih ugostiti Radnički.