Federer i Nadal igraju u dublu u petak na Lejver kupu

Federer i Nadal igraju u dublu u petak na Lejver kupu

Rodžer Federer će se udružiti sa prijateljem i rivalom Rafom Nadalom u petak u duelu dublova na Lejver kupu, koji se očekuje da će biti poslednji profesionalni meč švajcarskog velikana.

41-godišnji Federer će poslednji put igrati takmičarski na ovonedeljnom Lejver kupu, nastupajući za tim Evrope pored Nadala, Endija Mareja i Novaka Đokovića – tri najveća rivala u njegovoj blistavoj 24-godišnjoj karijeri.

Federer, koji je osvojio 20 grend slem titula, poslednjih godina se mučio sa povredama kolena i prošle nedelje je rekao da će završiti karijeru posle Lejver kupa u Londonu.

Redosled igre koji su organizatori objavili za dan otvaranja turnira pokazao je da će Federer i Nadal poslednji meč večeri odigrati u londonskoj O2 Areni protiv američkog para Džeka Soka i Frensis Tiafoa.

„Ne znam da li će se to desiti, ali to bi očigledno mogao da bude poseban trenutak“, rekao je Federer u sredu o potencijalnom igranju poslednjeg meča sa velikim rivalom Nadalom, a takođe je potvrdio da nije sposoban da igra singl.