Endi Marej izabran za 5. Olimpijske igre, ali nije siguran da će igrati

Endi Marej izabran za 5. Olimpijske igre, ali nije siguran da će igrati

Endi Marej nije „sto posto siguran“ da će igrati na petoj Olimpijadi uprkos tome što je izabran za Igre u Parizu u nedelju.

Marej, koji je još u februaru najavio svoju nameru da se povuče kasnije ove godine, dobio je mesto Međunarodne teniske federacije (ITF) da se takmiči u pojedinačnoj konkurenciji na Olimpijskom teniskom turniru zbog toga što je bio pobednik grend slem turnira i osvajač zlatne olimpijske medalje u 2012. i ’16.

Tim Velike Britanije objavio je svoj teniski tim za Pariz u Kvins klubu u nedelju i dok Marej trenutno ne igra samo singl, on je nominovan za mesto u dublu zajedno sa Denom Evansom.

Britanski dvojac će 25. juna saznati da li im je ITF dodelio mesto, ali je Marej ponovo doveo u sumnju svoje učešće u Francuskoj kasnije ovog leta na Rolan Garosu ako ne može da nastupi u konkurenciji dublova.

„Nisam 100% siguran“, rekao je Marej u Kvins klubu, dok je bio obučen u trenerku Team GB.

„Zavisi malo fizički kako mi ide. Kako idu i narednih nekoliko nedelja. Da, moj plan je upravo da igram, ali to nije jednostavno.

„Saznaću u narednih 10 dana o dublovima i šta će se tamo desiti. Nadam se da ćemo ja i Evo dobiti priliku da igramo.”

Tim GB je takođe u četvrtak obavešten da će šampionka US Opena 2021. Emma Raducanu biti u izboru za mesto u ITF-u, ali je odbila šansu zbog višestrukih promena na podlozi u narednim nedeljama i nakon što se tek nedavno vratila nakon duge povrede. odsustvo.

Marej je jedan od četiri singl igrača koje je odabrao vođa olimpijskog tima LTA Iain Bates, zajedno sa Džekom Drejperom, Kameronom Norijem i Evansom, dok je Kejti Bolter jedina ženska učesnica za Britaniju.