Edin Terzić podneo je ostavku na mesto trenera vicešampiona Lige šampiona Borusije iz Dortmunda

Edin Terzić podneo je ostavku na mesto trenera vicešampiona Lige šampiona Borusije iz Dortmunda

Edin Terzić je u četvrtak podneo ostavku na mesto trenera Borusije Dortmund, vicešampiona Lige šampiona, u nameri da klub započne novu eru sa novim vođom. Iako nije otkriven naslednik, spekuliše se da bi njegov pomoćnik Nuri Sahin mogao da preuzme ulogu. Terzić je napustio klub nakon poraza od Real Madrida u finalu Lige šampiona, istakavši da je vreme za promene posle desetogodišnjeg angažmana u BVB, uključujući vreme provedeno kao glavni trener.

Terzić je, uprkos uspesima kao osvajač Kupa Nemačke 2021. i vicešampion Bundeslige 2023, suočen sa lošim rezultatima u domaćem prvenstvu. Dortmund je završio sezonu na petom mestu u Bundesligi, što predstavlja najlošiji plasman u poslednjih devet godina, uz ispadanje iz Kupa Nemačke u osmini finala.

Sportski direktor Sebastijan Kel je izrazio zahvalnost Terziću za saradnju i doprinos klubu, ističući da će uvek biti deo uspeha Dortmunda. Terzić, koji je doživotni navijač kluba, sada će krenuti novim putem, dok se klub okreće budućnosti sa novim trenerom.