Aston Vila zaustavila Liverpul u spektakularnom remiju 3-3

Aston Vila zaustavila Liverpul u spektakularnom remiju 3-3

Aston Vila je doživela senzacionalan preokret protiv Liverpula u ponedeljak, zahvaljujući dvostrukom golgeterskom poduhvatu svog rezervnog igrača Džona Durana u poslednjih pet minuta utakmice, ostvarivši izvanredan remi 3-3 kod kuće.

Ovaj remi donosi nadu Aston Vili u plasman u Ligu šampiona sledeće sezone, budući da bi pobeda u ovom meču potvrdila njihovu poziciju u prvih četiri tima engleske Premijer lige. Za ekipu Unaija Emerija to bi bio prvi put da se kvalifikuju za Evropski kup od 1983. godine.

Iako su domaći krenuli u zaostatak već u drugom minutu nakon bizarnog autogola golmana Emilijana Martineza, uspeli su da se vrate u igru zahvaljujući golom Jurija Tilemansa. Međutim, Liverpul je ponovo preuzeo vođstvo, ali su se brzo našli u defanzivi nakon što je Duran ušao u igru.

Kolumbijac je postigao svoj prvi gol u 85. minutu, a onda je samo tri minuta kasnije izveo nezaboravan lob koji je izazvao radost u Vili Parku.

Ovim remijem Aston Vila ostaje na četvrtom mestu, pet bodova ispred Totenhema, koji ima još dve utakmice do kraja sezone. Liverpul ostaje treći, sa značajnom prednošću od 14 bodova u odnosu na Aston Vilu.

Utakmica na Vila Parku bila je ispunjena uzbuđenjem, a preokret koji je izveo Aston Vila obezbedio je nezaboravan fudbalski spektakl.