Đoković bez izgubljenog seta ide u treće kolo

Đoković bez izgubljenog seta ide u treće kolo

Novak Đoković plasirao se u treće kolo na Rolan Garosu, pošto je u tri seta savladao Martona Fučoviča – 7:6, 6:0, 6:3. Mađar pružio veliki otpor u prvom setu, da bi Novak u naredna dva pokazao klasu i bez izgubljenog seta došao do treće runde u Parizu. Nardeni protivnik najboljem srpskom teniseru biće Španac Alehandro Davidovič-Fokina.

Odličan meč odigrali su Novak Đoković i Marton Fučovič u drugom kolu Rolan Garosa, a pobedu je na kraju odneo srpski teniser i to u tri seta – 7:6, 6:0, 6:3.

Imala je u čemu da uživa publika na stadionu „Filip Šatrije“, ali je srpski teniser posle dva sata i 45 minuta tenisa odneo pobedu nad odličnim Mađarom i plasirao se u treće kolo drugog grend slema u sezoni.

Najveća borba, ispostaviće se, viđena je u prvom setu.

Novak je napravio brejk već na startu meča, da bi Fučovič uzvratio istom merom pri rezultatu 5:3. Otišlo se u taj-brejk, gde je srpski teniser pokazao kvalitet i iskustvo i dobio taj deo igre rezultatom 7:2.

Koliko Novak može da bude opasan kada igra blizu svog maksimuma pokazao je drugi set. Đoković je tri puta oduzeo servis protivniku, bio siguran u svojim servis gemovima i sa 6:0 došao do velikog vođstva od 2:0.

I treći set Novak je počeo brejkom, ali Mađar odmah uzvratio.

Ipak, nije mogao Fučovič da izdrži visok ritam koji je nametnuo Đoković, iako je u nekoliko navrata zaslužio aplauze srpskog tenisera.

Čini se da je Novak mogao i ranije da završi meč, ali je u finišu težio atraktivnoj igri, koja je omogućila Fučoviču da produži svoje učešće na turniru, ali ne zadugo – 6:3.

Đoković je savladao Fučoviča i u petom međusobnom duelu, pa će se za plasman u četvrto kolo boriti protiv Španca Alehandra Davidovič-Fokine.

Rolan Garos igra se za ukupni nagradni fond od 49.600.000 evra.