Čačak 94 ispisao istoriju KRK i srušio gradskog rivala

Čačak 94 ispisao istoriju KRK i srušio gradskog rivala

Prvi put u ovdašnjoj košarkaškoj istoriji jedan čačanski tim naći će se u polufinalu nacionalnog Kupa. To je bilo jasno i pre okršaja Borca i Čačka 94, ali malo ko je mogao da predvidi da će član KLS uspeti da eliminiše ekipu koja odlično „gura“ u ABA ligi. Na kraju, posle 40 minuta velike borbe i gradskog derbija u niškom „Čairu“ – 73:64 za Čačak 94!

Čačak 94 će tako u borbi za finale igrati protiv boljeg iz duela Crvene zvezde i FMP Železnika. Ovaj duel počinje u sredu od 20.00 časova.

U pitanju je bez dileme nijveći uspeh u tri decenije dugoj istoriji Čačka 94, koji prvi put u istoriji nastupa na završnom turniru KRK.

Ima Borac za čim da žali, iako je tim Dejana Mijatovića na ovaj turnir došao sa velikim kadrovskim problemima. Imao je stariji čačanski klub dvocifreni plus na startu utakmice (21:11), ali ekipa Đorđa Mićića uspeva da se vrati do poluvremena i na kraju sigurnom igrom zabeleži veliki uspeh.

Na kraju je najefikasniji kod pobednika bio Grojić sa 20 poena, dok je Lakić dodao 19. U Borcu je Amerikanac Segu postigao 21 poen, dok je Čarapić upisao 17.

Utakmice prvog dana završnog turnira Kupa prati i selektor srpske reprezentacije Svetislav Pešić .

U četvrtak od 17.00 igraju Mega i Vojvodina, a tri sata kasnije počinje meč Partizana i Hercegovca. Polufinala su zakazana za petak (17.00 i 21.00), a finale se igra u nedelju 17. februara od 21.00. Svi mečevi održavaju se u niškom „Čairu“.