Brazilac Vild nakon maratona izbacio Medvedeva

Brazilac Vild nakon maratona izbacio Medvedeva

Brazilac Tijago Sejbot Vild savladao Rusa Danila Medvedeva sa 3:2 (7:6, 6;7, 3:6, 6:3, 6:3) i plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa.

Za veliko iznenađenje u prvom kolu Rolan Garosa pobrinu se Brazilac Vild koji je 172. na ATP listi, a do glavnog žreba je stigao kroz kvalifikacije. Posle velike borbe i preokreta iz daljeg takmičenja je izbacio svetskog broja dva Medvedeva. Odigrao je Vild u sjajnom ritmu uspeo je da se vrati u meč nakon preokreta medvedeva i vođstva od 2:1. Naredna dva seta dobio je Vild i stigao do velike pobede i plasmana u drugo kolo. Meč je trajao četiri sata i 15 minuta igre.

U provom setu Vrazilac je imao brejk prednosti. Medvedev je uspeo da uzvrati pa je set rešen u taj-brejku. Vild pravi mini-brejk više i dobija ovaj period sa 7:5.

Drugi set doneo je ravnopravnu borbu, oba tenisera uspevala su da sačuvaju svoje servise pa je set otišao u taj-brejk. Ovog puta Rus je bio bolji, stigao je do tri mini-brejka, rival je vratio dva i Medvedev dobija taj-brejk sa 8:6.

Naredni set Medvedev je ubedljivo rešio u svoju korist. Tri puta je uspeo da oduzme servis rivalu, koji je vratio samo jedan brejk i Rus dobija set sa 6:2.

Potom je Brazilac zaigrao znatno agresivnije. Prvi je stigao do brejka, da bi Medvedev uspeo da vrati brejk. Međutim, Brazilac u šestom gemu ponovo dolazi do brejka. Prednost je sačuvao i osvaja četvrti set sa 6:3.

Revija brejkova u odlučujućem setu.  Već na startu Brazilac je oduzeo servis rivalu. Medvedev je uzvratio u četvrtom gemu i vratio brejk. Četvrti, peti i šesti gem donose još brejkova. Na kraju Brazilac ostaje sa jednim brejkom viška i vođstvom od 4:3. Usledila su dva gema u kojima su teniseri dobili svoje servis gemove bez izgubljenog poena.

Brazilac je servirao za meč. Medvedev je pokušao sve od 30:0 uspeo je da izjednači na 30:30. Ipak Brazilac osvaja meč loptu. Koristi je i stavlja tačku na ovaj meč – 6:4 u odlučujućem setu.