Bez golova na „Karađorđu“ – Zvezda i Vojvodina podelili bodove

Bez golova na „Karađorđu“ – Zvezda i Vojvodina podelili bodove

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine odigrali su remi bez golova u meču drugog kola plej-ofa Superlige.

Nerešen ishod više odgovara prošlogodišnjem prvaku koji ima veliku prednost u odnosu na Partizan, dok se Vojvodina nalazi u velikoj borbi za četvrto mesto.

Vojvodina je bila bolji tim u prvom poluvremenu, stvorila je više prilika i kontrolisala posed. Božidar Bandović je odlično pripremio utakmicu, a njegovi igrači pokazali visok nivo motivacije.

Zvezda je meč počela u nešto drugačijem sastavu u odnosu na neke prethodne utakmice. Šansu da meč započnu od prvog minuta dobili su Ognjen Mimović i Uroš Sremčević, dok je Šerif Endiaj ostao na klupi.

Nisu beogradski crveno-beli, verovatno izmoreni nakon dva večita derbija, mnogo toga prikazali u prvom delu, dok je Vojvodina pokazala veću želju za pobedom koja bi joj bila od velikog značaja u borbi za Evropu.

Jedina velika šansa u prvih 45 minuta viđena je ispred gola Omrija Glazera u 34. minutu kada je Kejleb Zadi posle odličnog prodora po levoj strani pogodio stativu.

U drugom poluvremenu Zvezda je zaigrala nešto ofanzivnije i već u 48. minutu propustila veliku šansu kada je Aleksandar Katai odličnim driblingom izbacio Seida Koraća, ali je njegov udarac odbranio Lazar Carević.

Vojvodina se u nastavku oslonila pre svega na kontranapade, a iz jednog od njih je umalo povela u 59. minutu kada je Zadi ponovo odlično prošao po levoj strani, ali je njegov udarac zaustavio Glazer.

Do kraja meča viđeno je po nekoliko uzbuđenja na obe strane – najveće u 91. minutu kada je Carević odbranio Hvangov udarac sa distance – ali golova nije bilo.

Zvezda sada ima jedanaest bodova prednosti u odnosu na Partizan koji ima utakmicu manje, dok je Vojvodina ostala na šestom mestu sa tri boda manje od petoplasiranog Čukaričkog.