Barak Bahar zvanično novi trener fudbalera Crvene zvezde, ugovor na tri godine

Barak Bahar zvanično novi trener fudbalera Crvene zvezde, ugovor na tri godine

Izraelski stručnjak Barak Bahar potpisao je trogodišnji ugovor sa FK Crvena zvezda i zvanično postao novi trener „crveno-belih“.

„FK Crvena zvezda sa velikim zadovoljstvom obaveštava javnost da je novi trener našeg kluba izraelski stručnjak Barak Bahar, koji je parafirao trogodišnji ugovor. Baraku želimo dobrodošlicu i verujemo da će u godinama koje su pred nama ostvarivati velike rezultate sa našom Crvenom zvezdom“, navodi se u objavi „crveno-belih“ na zvaničnom sajtu.

Bahar je rođen 21. septembra 1979. godine, a trenersku karijeru započeo je u Ironi Kirjat Šmoni, gde je startovao kao asistent, da bi ubrzo u potpunosti preuzeo tim i osvojio Kup Izraela.

Već 2015. godine pravi iskorak, postaje trener Hapoel Ber Ševe i osvaja tri šampionske titule, kao i dva Superkupa. Nije to moglo da prođe nezapaženo, pa je seo na klupu Makabija iz Haife i za tri sezone, osvojio isto toliko titula, kao i još jedan Superkup.

U aktuelnoj sezoni je uspeo da sa Makabijem u kvalifikacijama za Ligu šampiona eliminiše Olimpijakos, Apolon i upravo Crvenu zvezdu, da bi u grupnoj fazi upisao trijumf protiv čuvenog Juventusa.

Jedan je od najperspektivnijih trenera u Evropi koji je već osvojio 10 trofeja.